Gitse wielerclub De Raceperre start nieuw seizoen

(foto EV)
Redactie KW

De Raceperre is een wielerclub van 12 sportievelingen met zin in een uitdaging en wat competitie. Op hun agenda staan enkele wedstrijden, een paar klassiekers en voor sommigen ook een Gran Fondo of een triatlon.

De Raceperres hebben een passie voor de fiets, dat is duidelijk. “Mountainbiken is ons ding, maar daarnaast rijden we ook graag op de weg en dan nog liefst in competitie”, steekt voorzitter Gianni Deweerdt van wal. “Dit wordt voor ons het vierde seizoen waarin we meedoen met LWU-wedstrijden en koersen van de OVWF (Onafhankelijke Vlaamse Wielerfederatie). Vorig seizoen deden we het best goed, toen behaalden Kevin Saelens, Marc Vandeghinste, Kenneth Labaere en Brian Labaere samen zes overwinningen.”

Naast de wedstrijden staat ook een aantal klassiekers op het programma, maar omwille van de coronamaatregelen worden die nu opgeschort.

Triatleet

Ook een Gran Fondo staat voor een aantal leden op het verlanglijstje. De ploeg bestaat dan ook uit heel gevarieerde renners:

“Met Brian Labaere hebben we zelfs een triatleet in onze rangen. Hij deed in december mee aan ‘De hel van Kasterlee’ en werd elfde in de triatlon van Gravelines, een enorme prestatie.” (EV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier