Gits op Rollen aan derde editie toe

Vorige week sloten de Wulne Kietn hun fietsseizoen af en troffen de nodige voorbereidingen voor hun 'Gits op Rollen'. (foto EV) © (foto EV)
Redactie KW

Op zaterdag 14 december wordt de Grijspeerdstraat in Gits ter hoogte van café ‘t Geniep weer omgetoverd tot een van de warmste plekjes. 28 sportieve ploegen met een warm hart zullen er van 14 uur tot middernacht op rollen fietsen voor vzw De Lovie. De organisatie is opnieuw in handen van De Wulne Kietn.

Wielerclub De Wulne Kietn bestaat intussen al een drietal jaar en telt een 35-tal leden. Zij blijven nog steeds trouw aan de oorspronkelijke principes van de club: niet het aantal kilometer maar de vriendschap is hier belangrijkst. De sympathieke ploeg organiseert nu voor de derde keer op rij ‘Gits op Rollen’.

“Aan de formule hebben we niet veel veranderd”, vertelt Peter Deckmyn. “Om 14 uur start de eerste ploeg met fietsen en dat gaat zo door tot middernacht. We hebben weer 28 ploegen bereid gevonden om hun warme hart te tonen. Het publiek kan hen uiteraard steunen door te komen supporteren. We voorzien hamburgers en een frituur voor de sporters en kijklustigen. Nieuw dit jaar is onze tombola waarbij je altijd prijs hebt.”

Vorig jaar was de actie een succes en konden De Wulne Kietn 2.300 euro ophalen. Daarmee werd het kamp van een leefgroep in Dominiek Savio gesteund. Ook dit jaar gingen ze weer op zoek naar een goed doel dat hen nauw aan het hart ligt.

Speciale schommel

“We kiezen liefst iets dat gerelateerd is aan Gits”, weet Peter Winne. “Dit jaar kozen we voor vzw De Lovie en in het bijzonder leefgroep Eikenhof 1 van Lobke Coolman, zus en dochter van onze Gitse dj’s Pepijn en Bart Coolman. Met het geld willen ze een speciale schommel voor de tuin kopen. Die kost maar liefst 1.700 euro.”

Na de sportieve prestaties is het tijd voor een afterparty in café ‘t Geniep. Met de opbrengst trekt de fietsclub eind december naar Kortrijk om het ingezamelde bedrag tijdens de Warmste Week te overhandigen. (EV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier