Gits Koerse als opener van het kermisweekend

De bestuursleden van het Gits Cycling Team die een criterium voor wielertoeristen organiseren op vrijdagavond: Geert Dewulf, Filip Wydaeghe, Luc Fardeau, Kenny Desnyder, Koen Breems, Joachim Nollet en Kristof Derdaele. Ontbreken op de foto: Bart Winne, Wim Vansteelant en Dieter Dever. (foto EV) © (foto EV)
Redactie KW

Het criterium is terug. Nadat er de voorbije twee jaren een leemte was op vrijdagavond met Gits Kermis, plant het Gitse Cycling Team dit jaar een waar volksfeest. De ambitie op vrijdag 6 september is een criterium voor elke wielertoerist maar ook een volle marktplaats supporters die nadien kunnen genieten van een optreden van Raw Deal en het Kwaremont gelegenheidscafé.

Het criterium dat traditioneel plaatsvond op vrijdagavond, werd vroeger georganiseerd door wielerclub De Grysperre. Nu neemt het Gitse Cycling Team, dat vorig jaar opgericht werd, die taak op zich.

Nieuw concept

“Op vrijdagavond was er echt een gemis met Gits Kermis”, vertelt voorzitter Filip Wydaeghe. “Er werd niks meer georganiseerd als opener van het kermisweekend. Op vraag van vele Gitsenaars besloten we om opnieuw het criterium te organiseren in een nieuw concept.”

“We mikken niet op de professionele wielrenners maar op wielertoeristen uit alle gemeentes”, vervolgt bestuurslid Kenny Desnyder. “Zo krijgt iedereen de kans om eens een koers te rijden.”

“De renners rijden 40 rondes op een afgesloten parcours van 1,1 kilometer, dat komt op een totale afstand van ongeveer 45 kilometer. Voor elke deelnemer is er een goodiebag voorzien en de mogelijkheid om te douchen in de sporthal.”

De sportieve kant werd goed voorbereid en uitgedacht maar de bestuursleden zien het evenement ruimer en willen ook heel wat volk naar de markt in Gits lokken. “Supporters zijn van harte welkom op vrijdagavond. Vanaf 18 uur maken we het parcours autovrij. Vooraleer de koers begint, zorgen we voor de nodige animatie op het presentatiepodium waar de deelnemers geïnterviewd zullen worden. Om 19 uur weerklinkt dan het startschot voor de koers.”

“Na het criterium worden de top drie en de winnaars van de tussensprints gehuldigd tijdens de podiumceremonie. Er zijn ook een aantal ludieke prijzen zoals voor de grootste pechvogel en de renner met de meeste strijdlust”, vervolgen Filip en Kenny.

Rockband Raw Deal

Na het sportieve luik klinkt om 21 uur het muzikale startschot van Gits Kermis met de rockband Raw Deal. Leadzanger Jan Vandenaweele beloofde alvast de kermis in stijl te openen en de markt eens flink wakker te schudden.

“We hebben zeker het gevoel dat ons evenement aanslaat, de inschrijvingen voor het criterium lopen heel vlot binnen. We hopen op heel wat wielertoeristen op het parcours en heel wat supporters voor de toog”, klinkt het tot besluit. (EV)

Meer informatie op www.gitskoerse.be. Via de website kan ook ingeschreven worden voor het criterium.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier