'Gits gaat vreemd' is intussen al een bekend begrip geworden. De Kultuurvereniging ging op zoek naar Gitsenaars, die hun wortels in het buitenland hebben. Ze kwamen om verschillende redenen in Gits terecht: toevallig, door de liefde van hun leven, hun werk of wat dan ook.

Op deze alternatieve kerstmarkt willen ze de mensen laten kennismaken met hun roots of wortels. Zo krijgt deze kerstmarkt een internationaal tintje met invloeden uit Rusland, Polen, Roemenië, Mexico en Nederland.

Voor Mexicaan Benjamin Reyes San-Nicolas en echtgenote Annelies Wyseur betekent het de vierde deelname op rij. Het gezin woont in de Ogierlandestraat. Ook Honorata Wojszwillo is voor de vierde keer van de partij. Deze Poolse dame woont in de Hagebroekstraat. Rusland wordt dit jaar vertegenwoordigd door Samira Bektemirova, die in de Leenbosstraat woont en Zaïra Arsanalieva, die je met haar gezin in de Sacramentstraat kunt vinden.

Heel divers aanbod

Voor beiden is het de eerste deelname aan de kerstmarkt. Ook nieuw dit jaar is Roemenië. Het koppel Kosmin Iacob en zijn vrouw Daniela zullen hun kookkunsten tonen.

Tenslotte kunnen we ook voor de eerste keer kennismaken met een typisch gerecht uit Nederland. "Welke gerechten ze van plan zijn om klaar te maken, houden we nog even als verrassing", weet Patrick Vandevyvere, "maar dat het aanbod heel divers zal zijn, staat vast. Van gekruide worstjes tot typische taarten, er is voor elk wat wils".

Naast deze exotische toetsen is er uiteraard de gezelligheid en de ambiance zoals we altijd gewend zijn. De Vlaamse Kultuurvereniging houdt ook een westerse dranktent open, met onder andere bier en chocolademelk. Wie zich wil onderdompelen in de sfeer van andere culturen en kennis maken met deze bijzondere Gitsenaars, is welkom op woensdag 26 december vanaf 17 uur op de speelplaats van de Vrije Basisschool in de Torhoutstraat.

(EV)

'Gits gaat vreemd' is intussen al een bekend begrip geworden. De Kultuurvereniging ging op zoek naar Gitsenaars, die hun wortels in het buitenland hebben. Ze kwamen om verschillende redenen in Gits terecht: toevallig, door de liefde van hun leven, hun werk of wat dan ook.Op deze alternatieve kerstmarkt willen ze de mensen laten kennismaken met hun roots of wortels. Zo krijgt deze kerstmarkt een internationaal tintje met invloeden uit Rusland, Polen, Roemenië, Mexico en Nederland. Voor Mexicaan Benjamin Reyes San-Nicolas en echtgenote Annelies Wyseur betekent het de vierde deelname op rij. Het gezin woont in de Ogierlandestraat. Ook Honorata Wojszwillo is voor de vierde keer van de partij. Deze Poolse dame woont in de Hagebroekstraat. Rusland wordt dit jaar vertegenwoordigd door Samira Bektemirova, die in de Leenbosstraat woont en Zaïra Arsanalieva, die je met haar gezin in de Sacramentstraat kunt vinden. Voor beiden is het de eerste deelname aan de kerstmarkt. Ook nieuw dit jaar is Roemenië. Het koppel Kosmin Iacob en zijn vrouw Daniela zullen hun kookkunsten tonen. Tenslotte kunnen we ook voor de eerste keer kennismaken met een typisch gerecht uit Nederland. "Welke gerechten ze van plan zijn om klaar te maken, houden we nog even als verrassing", weet Patrick Vandevyvere, "maar dat het aanbod heel divers zal zijn, staat vast. Van gekruide worstjes tot typische taarten, er is voor elk wat wils".Naast deze exotische toetsen is er uiteraard de gezelligheid en de ambiance zoals we altijd gewend zijn. De Vlaamse Kultuurvereniging houdt ook een westerse dranktent open, met onder andere bier en chocolademelk. Wie zich wil onderdompelen in de sfeer van andere culturen en kennis maken met deze bijzondere Gitsenaars, is welkom op woensdag 26 december vanaf 17 uur op de speelplaats van de Vrije Basisschool in de Torhoutstraat. (EV)