Gits fietst voor aangepaste deelfietsen

Op de foto zie je de verschillende partners van deze crowdfunding met onze burgemeester Rita Demaré en eerste schepen Frederik Sap, die het startschot gaven voor dit unieke project. © EVG
Redactie KW

Op vrijdag 17 september werd het startschot gegeven voor de campagne ‘Fietsen voor fietsen’. Het gebeuren vond plaats op het prachtige Kasteelplein van Dominiek Savio, waar de crowdfunding voor aangepaste deelfietsen uit de doeken werd gedaan.

De campagne ‘Fietsen voor fietsen’ wil geld inzamelen voor extra aangepaste deelfietsen. Ze worden gebruikt door mensen met een beperking zoals bijvoorbeeld de bewoners van Dominiek Savio. Maar ook andere organisaties uit onze gemeente hebben baat bij aangepaste fietsen en daarom zijn ze een project gestart met verschillende partners.

“De gemeente Hooglede-Gits, De Waaiberg, woon-zorgcampus Ter Linde, Lokaal Dienstencentrum Zonder Zulle, Hoeve ter Kerst en Bezoekerscentrum Groep Gidts werken mee om deze campagne succesvol te maken. We willen graag iedereen die wil de mogelijkheid geven om een fietstocht te maken. De deelfietsen kunnen gebruikt worden door de bewoners van alle projecten die deelnemen maar daarnaast hopen we ze binnenkort ook te kunnen uitlenen aan iedereen die zin heeft in een fietstochtje op dit domein of iets verder. Op de site van de gemeente staan schitterende fietsroutes hier in de buurt, een echte aanrader”, klinkt het.

“De gemeente Hooglede-Gits wil dit fantastische project maximaal ondersteunen en schenkt met plezier de eerste 3.000 euro aan de crowdfunding. Wij vinden het belangrijk dat iedereen de kans krijgt om te bewegen. Daarnaast mogen we de sociale factor niet vergeten. Bewegen brengt mensen bij elkaar en we willen graag helpen om dit mogelijk te maken voor iedereen”, aldus Frederik Sap die eerste schepen van de gemeente Hooglede-Gits is.

Oproep inzamelactie

Na de uiteenzetting demonstreerden tientallen mensen met een beperking het belang van aangepaste fietsen. Ze gaan meteen van start met een eerste inzamelactie en fietsen rondjes op het plein. Per gereden toertje wordt er 3 euro in het laatje gebracht.

“We roepen dan ook alle organisaties, verenigingen, wielerclubs, ondernemingen op om ons te helpen met diverse acties om zoveel mogelijk geld in te zamelen. Iedereen die iets wil organiseren, kan dit nog tot eind dit jaar. We hopen echt dat ons spaarpotje goed gevuld raakt zodat we toch een aantal extra aangepaste deelfietsen kunnen kopen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier