Gits Cycling Team pakt uit met uitzonderlijk parcours

Enkele clubleden van Gits Cycling team met uniek wielertruitje van Gits Koerse.
Redactie KW

Vandaag, vrijdag 10 september, is het zover, onze kermis gaat van start met de tweede editie van ‘Gits Koerse’. Zo’n honderd getrainde wielertoeristen rijden een uitzonderlijk parcours langs de Gitsberg. Na de podiumceremonie geeft Raw Deal het beste van zichzelf in een gratis optreden op de markt.

De wielertruitjes van Gits Koerse zijn de laatste weken steeds vaker te spotten in Gits en omstreken. Het Gits Cycling Team stopt dan ook heel wat energie om Gits Koerse kenbaar te maken bij het brede publiek. “Op 10 september staan er voorlopig al 100 wielertoeristen genoteerd aan de startlijn. Het is vrij uitzonderlijk dat er zoveel renners aan de start zullen staan en daar zijn we terecht fier op”, meent Kenny Desnyder die lid is van het bestuur.

Pittige beklimming

“We steken enorm veel tijd en energie in de organisatie van deze koers die toch wel een uniek parcours heeft. Als wielertoerist kun je het wedstrijdgevoel beleven van de Grote Prijs Jean-Pierre Monseré en het Belgisch kampioenschap voor profs in 2011 in ons dorp. Het startschot wordt gegeven door Nico Mattan waarna de renners een parcours van 44 kilometer rijden langs de Gitse straten, verdeeld in zeven rondes. Elke ronde moeten de renners de beklimming van de Gitsberg aangaan met zijn 394 meter aan kasseien. We hoefden dan ook niet ver te zoeken naar een trofee. De winnaar ontvangt een authentieke kassei”, gaat Kenny verder.

Het organiserende team dacht ook aan de supporters, toeschouwers en sympathisanten die de renners komen aanmoedigen. Zo is er een Kwaremont gelegenheidscafé op de markt bij de start. Wie liever de beklimming wil aanschouwen kan bovenaan Gitsberg ook een drankje nuttigen.

Muzikaal optreden

“Tijdens de koers worden ook prijzen uitgereikt voor onder andere de oudste deelnemer, de beste vrouw en de meest opvallende sprinter. Allemaal prijzen die geschonken worden door lokale handelaars. De winnaar van Gits Koerse krijgt naast het exclusief truitje van Gits Koerse ook een trofee waarin een authentieke Gitse kassei in verwerkt werd. Na het sportieve luik zorgde het bestuur van Gits Cycling Team voor een muzikaal optreden van de groep Raw Deal. (EVG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier