Gistelse Tempeldreef applaudisseert laatste keer voor de zorg

Op de foto v.l.n.r. Denise Gamblin, Monique Vanbelleghem, Jan Cauwelier, Martine Cornelis, Marleen Declerck, Georges Dumarey, Geert Halewyck, Rosita Willems, Rudy Jaeques, Marc Zwaenepoel en Ann Vermeersch. (foto LIN)
Redactie KW

De bewoners van de Tempeldreef, een doodlopende straat nabij de Zevekotestraat, kwamen zondagavond 30 augustus voor een laatste keer samen om hun dank te uiten voor iedereen uit de zorg- en sociale sector. Ze deden dat meer dan vijf maanden elke dag om 20 uur.

In de Tempeldreef bevindt zich ook de vrije basisschool Driespan. “Nu het schooljaar begint en de dagen korter en de avonden kouder worden hebben we beslist om onze acties te stoppen”, vertelt Rosita Willems namens alle buren.

“We blijven vol bewondering en waardering voor verpleegkundigen en dokters en iedereen die helpt bij het bestrijden van het coronavirus. Daarom vanuit de Tempeldreef nog een welgemeend dank u wel”, aldus nog de bewoners uit wat Geert Halewyck de beste straat van Gistel noemt.

Goede buren

“We waren al goede buren, die altijd klaar staan om elkaar te helpen, maar door deze avonden is de sociale band nog sterker geworden. We weten nu nog meer van elkaar en zijn als het ware familie geworden”, zegt Denise Gamblin.

De Tempeldreef sloot de vijf maanden applaudisseren voor de zorg af met een glaasje bubbels en een hapje. (LIN)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier