Gistel verliest met Herman Panckoucke bekend horecagezicht

Herman Panckoucke werd 85 jaar. © Fotografie Lynn.
Redactie KW

Na een korte ziekte is Herman Panckoucke overleden op 85-jarige leeftijd. Hij is in de wijde omgeving van Gistel gekend als de bezieler van de feestzalen ‘t Gravenhof en Ten Putte.

40 jaar lang hebben Herman en zijn echtgenote Maria Decoster honderden families verwelkomd in beide zaken. Meerdere huwelijken in een weekend was voor hen geen uitzondering. Herman bracht in het begin van de jaren zestig als eerste in de streek warme maaltijden naar scholen, kookte voor huwelijken en tal van andere gelegenheden. Vele verenigingen hadden er hun wekelijkse bijeenkomst en organiseerden er fuiven en bals.

Herman Panckoucke roerde vele jaren in de koopotten.
Herman Panckoucke roerde vele jaren in de koopotten.© GF

Na hun pensioen genoten Herman en zijn echtgenote van het samenzijn met vrienden en familie. “Hij bleef uitgebreid koken en ging ook reizen, fietsen en tuinieren. Ze genoten nu met volle teugen van de zaken waar ze tijdens hun horecaloopbaan geen tijd voor hadden”, geeft zoon Luc Panckoucke mee. “Hij zag de voorbije jaren het familiegeluk uitbreiden met de geboorte van zijn zes achterkleinkinderen.”

Het horecakoppel was vorige maand maar liefst 60 jaar getrouwd. “Naast het verdriet bij zijn echtgenote en het onbegrip van de allerkleinsten, laat het verlies van Herman ook een groot gat bij zijn twee kinderen en vijf kleinkinderen”, klinkt het nog.

De familie is gezien de huidige maatregelen gedwongen om afscheid te nemen in intieme kring. (TVA)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.