Gistel is klaar voor mogelijke winterprik

© Getty Images
Redactie KW

Mocht het plots de stenen uit de grond vriezen en beginnen sneeuwen, dan is Gistel voorbereid op de winter. Dat laat bevoegd schepen Geert Deschacht (Open Vld) weten.

Gistel heeft tien ton strooizout op voorraad dat direct inzetbaar is. “Via een raamcontract is er nog eens 40 tot 50 ton beschikbaar, dat per tien ton afneembaar is”, deelt de schepen mee. “In vergelijking met de voorbije jaren is er nu één vaste ronde voor twee strooiwagens in de plaats van één wagen. Een kleine tractor neemt het stadscentrum onder handen, een grote tractor doet buiten de stad een ronde. Er zijn vier strooizones opgemaakt, die qua bediening ingewisseld kunnen worden.”

Silo voor strooizout

Schepen Deschacht benadrukt dat bij sneeuwval eerst de fietspaden vrij worden gemaakt en met zout bestrooid worden met het oog op pendelaars en leerlingen. “We zullen ook strooizout ter beschikking stellen van de lokale scholen. Inwoners kunnen ook zoutzakjes kopen op het containerpark”, besluit de schepen. “We overwegen trouwens een silo aan te kopen. Hiermee zouden we nachtlawaai bij het vullen van de strooiwagens kunnen voorkomen.” De invalswegen van en naar Gistel die een bevoegdheid zijn van het Agentschap Wegen en Verkeer, vallen onder de bevoegdheid van de Vlaamse overheid. (TVA)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.