Giovanni stelt Lego-pakketten samen voor goed doel: Kerstballen tegen kanker

Giovanni Seynhaeve maakt weer Lego-kerstballen voor het goede doel. (foto Frank) © Frank Meurisse Frank Meurisse
Valentijn Dumoulein
Valentijn Dumoulein medewerker KW

Voormalig LEGO Masters-kandidaat Giovanni Seynhaeve verkoopt voor het tweede jaar op rij Lego-kerstballen voor het goede doel. De opbrengst gaat naar de Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa) en het Kinderkankerfonds.

Giovanni is al langer verzot op alles wat met Lego te maken heeft. Hij maakte al pareltjes van bouwwerken met de bekende steentjes, waaronder een sprookjeskasteel en een tactiel model van stadsmuseum Eperon d’Or voor blinden en slechtzienden. Ook in de eerste editie van het VTM-programma LEGO Masters toonde hij tot wat hij in staat was en schopte hij het tot in de halve finale. Met Bricks For Everyone kan je hem ook boeken voor workshops en opdrachten rond Lego.

Dubbel doel

Nu pakt hij voor het tweede jaar op rij uit met een actie voor het goede doel. “Vorig jaar verkocht ik voor het eerst Lego-kerstballen en nu herhaal ik dat initiatief”, zegt Giovanni. “Toen deed ik dat voor de vzw Victor, die zich inzet voor mensen met een autismespectrumstoornis. De actie werd een groot succes. Uiteindelijk kochten 138 klanten samen 414 kerstballen. Goed voor 16 kg aan Lego en een mooi bedrag van 1.120 euro voor het goede doel. Dit keer wil ik met de actie de Stichting Kinderen Kankervrij (KiKA) uit Nederland en het Kinderkankerfonds in ons land steunen. De keuze viel op die initiatieven omdat we eerder dit jaar helaas afscheid moesten nemen van goede vriend Jan Pennings, die samen met zijn ex-partner Lola het eerste seizoen van LEGO Masters won. Hij verloor de strijd tegen hersenkanker. Met deze actie wil ik de strijd tegen kanker steunen. Daarom ook mijn keuze om zowel een stichting in Nederland als Vlaanderen te kiezen en de winst over beide te verdelen.”

Vorig jaar leverde ik 414 kerstballen, goed voor 16 kg aan Lego-steentjes

Wie een Lego-kerstbal van Giovanni wil kopen, betaalt 10 euro. “Eén euro meer dan vorig jaar, omdat ik merkte dat de meeste mensen toch het bedrag afrondden”, zegt Giovanni. “Het staat de mensen uiteraard vrij om daar bovenop een hoger bedrag naar keuze te geven of zelfs een vrije gift te doen zonder dat ze daarvoor een kerstbal willen. Op vandaag heb ik al een 50-tal kerstballen gemaakt, maar er kunnen er nog veel bij.”

Negen kleuren

“Ik ontvang graag bestellingen tot en met 10 december. Niet later, omdat ze uiteraard nog tijdig gemaakt en geleverd moeten worden. Voor wie in Izegem of omstreken woont kan ik de kerstballen gerust thuis komen brengen. Woon je verder, dan zal het pakketje via de post verstuurd worden. De kerstballen zijn in negen courante kleuren beschikbaar.

Alle info over de actie vind je via de Facebookpagina Bricks For Everyone. Een bestelling plaatsen kan door het geld te storten op het rekeningnummer BE13 0689 3528 4939 met vermelding van je naam, je adres en het aantal ballen. Je kan de bal(len) dan over twee weken in je bus verwachten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier