Giovanni Seynhaeve uit Izegem strijdt op VTM om de titel van LEGO Master

(foto VTM)
Valentijn Dumoulein
Valentijn Dumoulein medewerker KW

Hij slaagde er al in een magistraal sprookjeskasteel én een schaalmodel van stadsmuseum Eperon d’or in LEGO te bouwen, maar vanaf 11 april gaat Izegemnaar Giovanni Seynhaeve (44) een nog grotere uitdaging aan in het VTM-programma LEGO Masters. Daarin neemt hij het met David Vanhee (42) uit Deinze op tegen zeven andere duo’s in een strijd om de meest creatieve en oogverblindende bouwwerken met de bekende steentjes te maken.

Giovanni Seynhaeve is al van kindsbeen af verzot op LEGO en ook op vandaag is die passie nog heel aanwezig in zijn leven. Thuis in de Kortrijksestraat pronkt er een LEGO-tafel in de living, heeft zelfs het huisnummer zo’n tintje en is er zelfs een hele kamer waarin hij zijn bouwfantasieën kan botvieren.

Giovanni is in het dagelijkse leven deeltijds poetsman en zorgt ook voor de kinderen, terwijl hij in bijberoep met Bricks for Everyone ook LEGO-workshops geeft. “Deelnemen aan dit programma was mij dan ook op het lijf geschreven”, vertelt hij. “Om dat te kunnen doen, moest ik nog een bouwpartner zoeken en die heb ik gevonden in David Vanhee uit Deinze.

acht uitverkoren duo’s

“We kennen elkaar van op LEGO-beurzen maar verder hadden we niet veel contact. Tot de oproep voor het programma kwam en al snel bleek het ook verder te klikken. We hebben weliswaar verschillende karakters en bouwstijlen, maar net dat maakte het voor ons interessant om de uitdaging toch aan te gaan.”

Uiteindelijk schreven er zich 1.800 mensen voor het programma in. Giovanni en David slaagden erin om een uitnodiging voor een casting met 29 andere duo’s te versieren en raakten uiteindelijk bij de acht uitverkoren duo’s uit Vlaanderen en Nederland die in het programma de meest fantasierijke creaties moeten maken. De inzet is niet alleen de titel van LEGO-Master, het winnende duo gaat ook nog eens met 25.000 euro naar huis.

“Dat we erbij waren, vonden we al een kleine overwinning op zich”

“Dat we erbij waren, vonden we al een kleine overwinning op zich”, zegt Giovanni. “Ik kende het programma al van de Australische en Britse versies, maar de uitdagingen die we voorgeschoteld kregen, bleken toch pittig. Ik heb in mijn leven al wat LEGO-creaties gemaakt, maar voor LEGO Masters heb ik toch mijn grenzen behoorlijk moeten verleggen. Gelukkig vulden David en ik elkaar goed aan. Onze bouwwerken werden door de Brickmaster, een jurylid dat zelf bij LEGO werkt, op speelbaarheid, bouwtechniek en originaliteit beoordeeld. Ook het verhaal dat achter de creatie zit, is heel belangrijk en daar worden ook punten op gegeven. Zelf ben ik veel met dat laatste bezig, terwijl David iemand is die enorm gedetailleerd met kleine stukjes kan werken.”

Uitdagend en spannend

In elke aflevering worden de duo’s uitgedaagd met bijzondere opdrachten die ze binnen een bepaald aantal uur moeten volbrengen en waarna een spannende eliminatie volgt. “Ik was het niet gewend om met een bouwpartner te werken, dus dat was toch wel even aanpassen”, zegt Giovanni. “Gelukkig hadden we beide al wat ervaring op dat vlak. Iedere aflevering draait om een bepaald thema of een zekere stijl, terwijl de werken de ene keer klein en dan weer enorm groot moesten zijn. Hoe we het ervan afbrengen, kunnen we nog niet zeggen maar wel dat het enorm uitdagend en spannend was.”

LEGO Masters is vanaf zaterdag 11 april acht weken lang op VTM te zien.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten