https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Giorgia Milazzo kiest na carrière bij Ryanair voor opleiding als verpleegkundige

Giorgia Milazzo ruilde het vliegtuig voor een ziekenhuisbed. Coördinator Annemie Ledoux en directeur Luc Vanrobaeys van Ic Dien staan mee in voor de begeleiding.©STEFAAN BEEL Stefaan Beel
Giorgia Milazzo ruilde het vliegtuig voor een ziekenhuisbed. Coördinator Annemie Ledoux en directeur Luc Vanrobaeys van Ic Dien staan mee in voor de begeleiding.©STEFAAN BEEL Stefaan Beel
Peter Soete

De Italiaanse Giorgia Milazzo is er nog maar 27 maar heeft al een avontuurlijk leven achter de rug. Als stewardess heeft ze de halve wereld gezien maar daar is nu een einde aan gekomen. Giorgia is in Ic Dien een opleiding als verpleegkundige begonnen. En de resultaten zijn veelbelovend.

“Na mijn middelbare studies ben ik op negentienjarige leeftijd op mijn eentje een jaar naar Dublin vertrokken”, begint de uit Turijn afkomstige Giorgia Milazzo.

“Ik heb er in een ijssalon gewerkt vooraleer ik voor zes maanden als au pair naar Perth in Australië verkaste. Toen ik na een half jaar terug naar Europa kwam, heb ik een zes weken durende opleiding gevolgd bij Ryanair in Frankfurt en was Düsseldorf een half jaar mijn uitvalsbasis als stewardess. Vervolgens heb ik twee en een half jaar op Malta gewoond terwijl ik Europa rondvloog met Ryanair. Uiteindelijk heb ik die maatschappij geruild voor CityJet en woonde ik opnieuw meer dan twee jaar in Dublin terwijl ik voor mijn job meestal op Scandinavische bestemmingen vloog. Mijn vriend, Tom Brackx uit Hooglede, is piloot bij Ryanair maar hij staat ook al enkele maanden aan de grond. Sedert de eerste lockdown in maart 2020 is ook mijn luchtvaartcarrière voorbij.”

“Neen, dat stemt me niet droevig. Toen ik negentien was, heb ik bewust gekozen voor een avontuurlijk en zelfstandig leven maar toen was ik ook al getriggerd door een leven in de zorg. Ik maakte als vrijwilliger deel uit van de ambulancedienst van het Italiaanse Rode Kruis en dat was echt wel mijn ding.”

Enorm gemotiveerd

“Ik woon nu al anderhalf jaar in België en deze zomer heb ik beslist om een opleiding verpleegkundige te starten. Ik heb diverse opleidingscentra gecontacteerd maar van Ic Dien kreeg ik diezelfde avond al een mailtje terug met ‘kom maar eens af, we praten even en kijken wat mogelijk is’. No-nonsense, meteen luisteren, handelen en een leerpad uittekenen.”

“Giorgia is enorm gemotiveerd en uiteraard denken wij mee in haar verhaal, in haar dromen”, neemt Annemie Ledoux, creatief coördinator bij Ic Dien, over. “En die dromen zijn best realistisch, want Giorgia heeft de eerste module van haar driejarige opleiding met succes afgelegd. Ze haalde hele mooie resultaten en werkt keihard.”

“Meevliegen met de mugheli? Graag, ervaring in de lucht heb ik al”

“Het allermoeilijkste voor mij was Nederlands leren”, lacht Giorgia. “Alle scholen waren dicht en ik heb Nederlands geleerd door uren naar televisie te kijken. En op vrijdag kreeg ik ondersteuning van een taalcoach in Ic Dien. Maar ik word verpleegkundige, wees daar maar zeker van. En als het kan, wil ik doorgroeien tot verpleegkundige op een spoedafdeling of met de MUG. Meevliegen met de heli van Brugge? Zeker, ik heb toch al een beetje ervaring in de lucht ( lacht ).”

Speciale instromer

“Giorgia is uiteraard een speciale instromer in Ic Dien”, besluit Annemie Ledoux. “Maar zo zijn er nog. We hebben inderdaad nog buitenlandse studenten die hier starten of studenten die een gezin en kinderen hebben. Of zorgkundigen die in het werkveld staan en een opleiding verpleegkundige willen beginnen. We zoeken altijd de best mogelijke oplossing voor de student en ja, dat vraagt inderdaad een grote inzet en soms out of the box-denken. Maar gelukkig vinden we in onze partnerships met Creo en Miras, Motena, AZ Delta en het stadsbestuur van Roeselare gelijkgestemde en positieve mensen.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten