Ginter lanceert subsidies voor ‘jonge makers’ uit de regio

Jonge makers die een project willen uitwerken, kunnen terecht bij Ginter. © gf

Ginter lanceert twee subsidies voor de jonge makers uit de Gintergemeenten Gistel, Ichtegem, Jabbeke, Koekelare, Kortemark, Oudenburg, Torhout en Zedelgem. Startende jonge makers kunnen financiële ondersteuning aanvragen voor een optreden of voorstelling of de uitwerking van hun project. Zo wil Ginter jonge creatievelingen en hun projecten een extra duwtje in de rug geven.

Niet één maar twee subsidies lanceert Ginter, om zoveel mogelijk jonge makers te ondersteunen. Het gaat om een subsidie voor ‘OAZE Sessies’. Organisatoren die de jonge makers van Ginter een podium willen bieden, kunnen een aanvraag indienen voor een financiële tegemoetkoming van 300 euro. Denk bijvoorbeeld aan een boekvoorstelling, optreden of expositie.

Daarnaast kan er een beroep worden gedaan op het ‘OAZE Creatiebudget’. Jonge makers die een eigen project willen uitwerken – bijvoorbeeld de productie of voorstelling van cd, het maken van een film of documentaire, het uitgeven van een boek, de première van een nieuw theaterstuk ondersteunen – kunnen terecht bij Ginter voor een financiële ondersteuning van maximaal 500 euro.

“We wilden zeker zijn dat we niet enkel het muzikaal talent een extra duwtje gaven, maar ook de vele andere creatieve talenten die onze regio rijk is. Daarom kozen we voor twee subsidies. Een eerste voor voorstellingen en een tweede als creatiebudget,” aldus voorzitter van Ginter en schepen in Torhout Lieselotte Denolf.

Ginter blijft steeds manieren zoeken om het jonge creatieve talent uit de acht partnergemeenten te ondersteunen. Naast het ter beschikking stellen van atelierruimten en deze subsidies, wordt er in 2022 ook vorming voorzien. Op de hoogte blijven kan door een profiel aan te maken online of door OAZE te volgen op sociale media.

Wil je een subsidie aanvragen? Registreer je dan gratis op het OAZE-platform.

Info: www.oaze.be.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.