Ginsteschool in Oostrozebeke liep feestelijke maaltijd bij elkaar

Op de foto de kinderen van het derde kleuter klaar om hun geschenken te overhandigen aan diaken Robert van de pastorale eenheid. (foto CLY)© (foto CLY)
Op de foto de kinderen van het derde kleuter klaar om hun geschenken te overhandigen aan diaken Robert van de pastorale eenheid. (foto CLY)© (foto CLY)
Redactie KW

In het kader van de Warmste Week liepen alle leerlingen van de Ginsteschool een feestelijke maaltijd bijeen voor de mensen die het moeilijk hebben uit de pastorale eenheid.

Mede initiatiefneemster Ineke Vergote (pedagogisch directeur Ginsteschool) lichtte de actie even toe. “Dit schooljaar was het niet echt de bedoeling om geld in te zamelen, maar wel om iets te doen voor iemand anders. We maakten de keuze voor de actie van de pastorale eenheid die samen met diaken Robert Lammertijn, kiest voor welzijnszorg. Gedurende een volledige schooldag werd door de verschillende klassen, juffen, personeel, en directeurs gelopen of gewandeld langs een verlicht parcours, aangemoedigd door leuke muziek.”

“Heel de school werkte aan de actie mee. Het team en de leerlingen lieten zich per gewandelde of gelopen ronde sponsoren met eetwaren. Op die manier liepen ze door hun inspanningen een feestmaal bij elkaar. Wij willen op die manier kinderen uit gezinnen uit de buurt die het momenteel moeilijk hebben, een lekker feestmaal schenken.” De kinderen liepen in totaal 1.141 rondjes of 371 km. (CLY)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.