Het is een initiatief van Gino Lambert, de enige goudsmid uit de grensstad en brede omgeving. "Ik kocht me een oude camper met de bedoeling die volledig op te kalefateren en zo een wereldreis te beginnen. Corona gooide helaas heel wat roet in het eten." Gino aarzelde geen moment en transformeerde zijn blauwe kar in een enorm, mobiel altaar. "Hulpverleners, zorgverstrekkers, dokters, koeriers, chauffeurs en talloze andere mensen werken op dit moment keihard. Iedereen, ongeacht wie of wat, draagt zijn steentje bij om te strijden tegen deze ziekte en om de wereld draaiende te houden. We zijn het hen verplicht onze dankbaarheid en respect te tonen. Ik koos er dan ook voor om mijn camper om te bouwen tot standbeeld van dankbaarheid. Al die mensen verdienen dat".

Reizen kan later nog

Of Gino dan niet uitkijkt om, aan het stuur van zijn vintage Volkswagen, te beginnen aan zijn wereldreis? "Zeker! We trekken meteen richting Oosten, maar eerst gaan we het virus op de knieën krijgen. Ik heb nog tijd."

Het is een initiatief van Gino Lambert, de enige goudsmid uit de grensstad en brede omgeving. "Ik kocht me een oude camper met de bedoeling die volledig op te kalefateren en zo een wereldreis te beginnen. Corona gooide helaas heel wat roet in het eten." Gino aarzelde geen moment en transformeerde zijn blauwe kar in een enorm, mobiel altaar. "Hulpverleners, zorgverstrekkers, dokters, koeriers, chauffeurs en talloze andere mensen werken op dit moment keihard. Iedereen, ongeacht wie of wat, draagt zijn steentje bij om te strijden tegen deze ziekte en om de wereld draaiende te houden. We zijn het hen verplicht onze dankbaarheid en respect te tonen. Ik koos er dan ook voor om mijn camper om te bouwen tot standbeeld van dankbaarheid. Al die mensen verdienen dat". Of Gino dan niet uitkijkt om, aan het stuur van zijn vintage Volkswagen, te beginnen aan zijn wereldreis? "Zeker! We trekken meteen richting Oosten, maar eerst gaan we het virus op de knieën krijgen. Ik heb nog tijd."