Gin proeven in en rond het Damse stadhuis

Liefhebbers van gin kunnen zondag nog tot 20.00 uur terecht in en rond het stadhuis van Damme voor de derde editie van het Dams Gin Festival.

De toegang voor de bezoekers is gratis en degusteren kan door aankoop van een degustatieglas en jetons. © PDV

Het Dams Gin Festival heeft dankzij de eerste twee geslaagde edities intussen een stevige reputatie opgebouw in de gin-wereld. Vandaag heeft in en rond het stadhuis van Damme de derde editie van dit festival plaats. Ginliefhebbers kunnen er nog terecht tot 20 uur.

Voor wie nog minder bekend is met gin’s en uiteraard ook met de bijhorende tonics kan het een mooie kennismaking zijn. Op het Gin Festival gaat er uiteraard ook aandacht naar de zogenaamde botanicals: de kruiden, vruchten en fruit die eraan toegevoegd worden. Een vijftigtal standhouders zijn afgezakt naar Damme voor de derde editie van het Ginfestival.

“De Belgische gins zijn uiteraard weer goed vertegenwoordigd. Je kan er onder andere gin proeven die gedestilleerd wordt met kruiden op basis van edele metalen, een nieuwe gin die 100% Waals is en zijn eerste stappen in West-Vlaanderen zet en een biergin”, zegt organisator Evelyne Van Pamel. “Maar er zijn ook exclusieve gins uit het buitenland. Een primeur voor de bezoekers is de komst van Yonko Gin. Deze gin op basis van hennep komt pas in april op de markt maar is vandaag al te proeven op het Dams Gin Gestival.”

Het concept van het Dams Gin Festival blijft ongewijzigd. De toegang voor de bezoekers is gratis en degusteren kan door aankoop van een degustatieglas en jetons. Alle verdere info op http://www.damsginfestival.be/

(PDV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.