Gilian Devolder rijdt 48 uur voor Kom op tegen Kanker

Gilian Devolder (links) en Jasper Bert die de 750 kilometer zullen fietsen ten voordele van Team Bidon voor ‘1000km Kom op Tegen Kanker’. (foto GV)
Gerda Verbeke

Op 28 en 29 oktober rijdt Gilian Devolder uit Ingooigem de grenzen van Vlaanderen af in maximum 48 uur, goed voor 750 kilometer. Deze challenge doet hij ten voordele van Team Bidon dat in 2023 met twee teams aan de start van de 1000 kilometer voor ‘Kom op Tegen Kanker’ wil verschijnen.

Het is de eerste uitdaging van Gilian die gelinkt wordt aan Team Bidon haar 1.000 km voor Kom op tegen Kanker. “Ik was op zoek naar een goed doel om mijn vierde uitdaging aan te koppelen”, vertelt Gilian Devolder (21). “Via vrienden van mijn ouders ontdekte ik Team Bidon.”

750 km grenzen

“Met Team Bidon hebben we de ambitie om voor de derde keer 11.000 euro bijeen te harken om met twee ploegen tijdens het hemelvaartweekend in mei 2023 terug te kunnen starten voor de 1.000 kilometer voor Kom op tegen Kanker”, aldus medewerker Patrick Holderbeke (66) uit Vichte. “Er staan een aantal events gepland om geld in het laadje te brengen, waaronder de fietsuitdaging van Gilian met pop-upcafé. Eind september organiseerden we met Team Bidon nog een succesvol kasteelconcert in Vichte.”

Gilian geeft zichzelf 90 dagen om zich voor te bereiden. Hij is met deze uitdaging niet aan zijn proefstuk toe. Na een marathon, de Ronde van Vlaanderen en een bokswedstrijd tegen een getrainde en bevriende leider van de Chiro, wordt er nu hard getraind om de 750 kilometer grenzen van Vlaanderen te rijden in maximum 48 uur. Gilian zal starten aan het chirolokaal Paloeder aan de Pastoor Verriesstraat 44 in Ingooigem op vrijdag 28 november om 4 uur ‘s morgens.

Vrienden rijden mee

Gilian zat in de voorbije coronaperiode net zoals de meeste mensen thuis. “Ik verveelde me en vroeg me af hoe ik mezelf kon uitdagen”, begint de chiroleider. “Ik ben toen naar extremere sporten beginnen te kijken. Ik wilde iets doen dat anderen niet deden en besloot om een challenge te koppelen aan negentig dagen voorbereidingstijd. Ik startte een YouTubekanaal waarop mijn prestaties te volgen waren. Er zijn nog veel ideeën, maar ik moet ze nog in een vorm gieten. Zo zou ik graag iets willen doen met muziek zoals een instrument leren bespelen of DJ-en.”

Zijn coach Jasper Bert uit Vichte begeleidt alle komende trainingen en zal hem vergezellen. Jasper is een ex-wielrenner die sport- en bewegingswetenschappen studeert en dus optimaal geplaatst is om Gilian op een verantwoorde manier te begeleiden. Een viertal andere vrienden zullen elk een deel van het traject meerijden met deze twee sportievelingen.

Pop-upcafé Paloeder

De aankomst van Gilian en co is verwacht op zaterdag 29 oktober tussen 17 en 20 uur aan het chirolokaal Paloeder waar een supporterscafé wordt ingericht. De supporters kunnen de laatste 75 km live volgen. Een vrije gift stort je op het rekeningnummer van Kom op tegen Kanker BE14 7331 9999 9983 met vermelding van ‘GIFT’ en de code van Team Bidon 170225221.

Meer info: https://www.de1000km.be/team/team-bidon of het Youtubekanaal van Gilian ‘90 Days to become’:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.