Gildhof in Tielt krijgt bij vernieuwing geen hellend vlak voor rolstoelgebruikers

Schepen Grietje Goossens vindt de aanleg van een hellend vlak aan de hoofdingang van het cultuurcentrum overbodig. © (foto a-TVW)
Redactie KW

Technisch gezien is dat nochtans perfect mogelijk, maar volgens schepen van Socio-culturele infrastructuur Grietje Goossens (Iedereen Tielt) heeft dat geen zin.

Ze verwijst daarbij naar het feit dat het Agentschap Wegen en Verkeer ter hoogte van de hoofdingang in de Sint-Michielstraat geen parkeerplaatsen voor andersvaliden toelaat. “Daar is het verkeer veel te druk voor”, zegt ze. Personen met een fysieke beperking blijven dus beter de vlakke achteringang kant Volderstraat gebruiken.

SP.A: “Gemiste kans”

Birger De Coninck van SP.A vindt dit een gemiste kans om te bewijzen dat ook andersvalide cultuurliefhebbers echt welkom zijn in het Gildhof. “Wat heeft zo’n hellend vlak vooraan voor nut als ze op de voor hen voorziene plaatsen achteraan parkeren? Het kan toch niet de bedoeling zijn dat die mensen dan nog een de ‘tour van het gebouw’ moeten doen richting hoofdingang”, klonk het bij schepen Goossens. (TVW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier