Gilde der Kinesitherapeuten viert veertigste verjaardag

Redactie KW

De Gilde der Kinesitherapeuten Arrondissement Ieper vzw (GKAI) vierde zaterdag haar veertigste verjaardag met een optreden van stand-upcomedian Ygor en een feestmaaltijd.

De Gilde der Kinesitherapeuten Arrondissement Ieper vzw (GKAI) vierde haar veertigste verjaardag. Zij verenigt en vertegenwoordigt de kinesitherapeuten van de regio Ieper, Poperinge, Zonnebeke, Wervik, Merkem, Houthulst, Heuvelland en Langemark-Poelkapelle. Zij telt op dit moment meer dan 80 leden, zowel loontrekkende als zelfstandige therapeuten. Het percentage vrouwelijke therapeuten neemt gestaag toe. Elke specialiteit is vertegenwoordigd: mensen gespecialiseerd in hartrevalidatie, ademtherapeuten en bekkenbodemtherapeuten. Anderen bekwamen zich in relaxatie en ontspanning. Ook alle leeftijden worden begeleid door een kinesitherapeut, zowel kinderen als senioren komen aan bod. Denk maar aan leerstoornissen of valpreventie. Ook pijntherapeuten zijn lid van de vereniging. Sporters en bewegers van elk niveau komen aan hun trekken bij de kinesitherapeut. Andere bijzondere bekwaamheden: neurologie of reumatologie. Ook na een operatie staat de kinesitherapeut garant voor goede zorg.

Het vak evolueert continu en vooral coachend tegenover de patiënt staan is een onontkoombare evolutie, waar de gilde zijn steentje toe bijdraagt door maandelijks samen te komen met een vijftigtal collega’s. Het bestuur van de gilde organiseert bijscholingsavonden en nodigt iedere maand een gastspreker uit. Kwaliteit en collegialiteit staan hoog in het vaandel. Ook preventie is een deelgebied. Ze hebben een enthousiaste zeskoppige bestuursploeg: Lou Verstraete (Voormezele), Chris Wheaton (Poperinge), Ward Thorrez (Vlamertinge), Mia Vanderjeugt (Boezinge), Frederik Braem (Loker) en Jeroen Cheyns (Poperinge), die zorgen dat prominenten uit het vak hen en hun collega’s kennis en expertise bijbrengen. Het jubileum werd gevierd met een optreden van cabaretier Ygor uit Poperinge en een feestmaaltijd in zaal Skindles in Poperinge.

(AHP)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.