Gilde der Erepoorters reikt zes Rolariuspenningen uit in Roeselare

© (Foto Jos)
Peter Soete

De Gilde der Erepoorters mocht in ARhus opnieuw een heleboel nieuwe Erepoorters verwelkomen. De Gilde zelf reikte ook zes Rolariuspenningen uit aan mensen die Roeselare positief in de kijker zetten.

De op en top Roeselaarse Loes Hubrecht ontving een Rolariuspenning omdat ze in 2016 haar debuut maakte in de World Cup bobslee met de ‘Belgian Bullets’ en dit samen met stuurvrouw An Vannieuwenhuyse. Ze is ook al vele jaren lid van atletiekclub AVR waar ze vooral aan polstokspringen deed. Ze is trouwens op weg naar de Olympische Winterspelen 2018.

Jurgen Lievens is de bezieler van de vzw K-Trolle en hij vormde een oude koffiebranderij in de Scharestraat om tot kunst- en cultuurcafé. Jurgen is ook de man achter Art Street 51, het werkatelier van K-Trolle in de Hendrik Conciencestraat.

Alexander Stragier is een Roeselaarse kunstenaar die audiovisuele installaties maakt en met zijn producties de wereld rondtoert. Hij was ook cultureel ambassadeur van Roeselare 2016-2018.

Yana Parmentier-Leman blies de verkiezing Miss Batjesprinses nieuw leven in en ze werd in 2014 zelf verkozen tot Miss Presence.

Koen Van Overberghe is de algemeen directeur van MIROM en onder zijn leiding werd het warmtenet in Roeselare fors uitgebreid.

Ook voor Nathalie Sintobin was een Rolariuspenning weggelegd. Zij is de zaakvoerder van Frucon en ze werd in 2016 verkozen tot Vrouwelijke Ondernemer van het jaar.

Nieuwe Erepoorters

De nieuwe erepoorters zijn Carlos Algoet, Claudia Allemeersch, Gerda Callens, Bart Claeys, Johny Cools, Kris Coussée, Jannick De Poorter, Jef De Wandel, Ann De Winter, Stefaan De Witte, Carl Deboutte, Jacques Declercq, Stefaan Devarrewaere, Dario Gaytant, Dimitris Karagiannis, Rogier Latré, Marleen Lefere, Marnik Lefevere, Gilbert Lefevre, Jurgen Lievens, Josiane Lowie, Thierry Samyn, Luc Schotte, Melanie Schotte, Olivier Stofferis, Janwillem Van Maele, Koen Van Overberghe, Rein Van Waeyenberghe, Katrien Vanbrabant, Brigitte Vancanneyt, Kathy Vandamme, Andy Vandecasteele, Lieve Vandenberghe, Trui Vanlerberghe, Thierry Vanpaemel, Koen Vantomme, Ria Vanzieleghem, Manu Veracx, Ingrid Verfaillie, Greet Verhelle, Bart Verstraete, Josephine Vintioen, Lien Vuylsteke en Donald Withouck.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.