Gilbert Deroo (Okra): “Senioren zijn niet ongerust over fusie ziekenhuizen”

Redactie KW

Gilbert Deroo (71) heeft als voorzitter van de seniorenvereniging Okra Centrum én de stedelijke seniorenraad veel contacten met gepensioneerden. “De fusie van AZ Sint-Rembert met AZ Delta leeft niet bij de senioren”, zegt hij. “Ik hoor er bijna niets over. Er wordt over andere dingen gepraat.”

Deze reportage maakt deel uit van ons dossier Ziekenhuis van de toekomst

Gilbert is getrouwd met Marie-Jo Terrier (70). Ze kregen vijf kinderen en hebben zeven kleinkinderen. Gilbert is van opleiding industrieel ingenieur elektromechanica. Hij is jarenlang aan de slag geweest in de sector van de scholenbouw voor het GO!-onderwijs. Eind 2003 is hij met pensioen gegaan. Oorspronkelijk komt hij uit het gehucht Madonna in Langemark, maar hij woont al sinds 1970 in Torhout. In oktober 2011 is hij voorzitter van de seniorenvereniging Okra Centrum geworden en vorig najaar ook van de stedelijke seniorenraad.

Nu al naar AZ Delta

“Zelfs op het carnavalsbal van de derde leeftijd vorige dinsdag in zaal De Mast werd er met geen woord over de nochtans heel actuele zaak van de fusiegesprekken tussen AZ Sint-Rembert en AZ Delta gerept”, zegt hij. “De senioren uit de regio zijn duidelijk niet ongerust over de gang van zaken. Anders zou ik dat wel te horen krijgen, daar moet je niet aan twijfelen. Ik denk trouwens zelf ook dat de impact van de fusie op de oudere bevolking van Torhout en omgeving gering zal zijn. Mijn vrouw en ik gaan nu al voor bepaalde consultaties naar het AZ Delta in Roeselare en soms ook naar het AZ Sint-Jan in Brugge. We zullen dat uiteraard blijven doen. Misschien zullen bepaalde gespecialiseerde zaken niet meer in het Torhoutse ziekenhuis kunnen gebeuren, maar Roeselare en Brugge zijn echt wel heel dichtbij. We hoeven niet te vrezen dat we, in nood, geen medische hulp meer zullen krijgen. En wie niet zelf over vervoer beschikt, kan zich laten helpen door familie, vrienden, buren of diensten die daarmee vertrouwd zijn.”

“De vraag naar de gevolgen van de fusie overvalt me zelfs een beetje. Ik heb er eerlijk gezegd nog niet echt bij stilgestaan.”

(JS)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.