Gigantische knuffelbeer moet ook na zijn pensioen ‘blijven werken’

Redactie KW

Beer Miles, de reuze mascotte van Jetair stond jaren lang in de luchthaven van Oostende.

Hij stond er om de aandacht te trekken op de Jetair-kantoren. Nu Jetair vanaf november volledig overgaat naar TUI, zit het ‘zware’ werk van Miles erop, zodat hij met pensioen mocht gaan. Personeelsleden van Jetair vonden het jammer om Miles een stille dood te laten sterven en zochten, én vonden een betere oplossing. Beer James zal, op zijn oude dag, nog een pedagogische opdracht mogen vervullen in MPIGO De Vloedlijn, waar hij zal ingeschakeld worden in het L.I.S.T.-project en ook zal functioneren als aanspreekpunt voor kinderen die het even moeilijk hebben. Maandagmiddag kwam Miles aan in De Vloedlijn en hij werd door de enthousiaste kinderen begroet!

“Miles heeft niet alleen zijn werk gedaan als mascotte, maar ook als troost én fotomodel, samen met onze reizigers die met een selfie namen, terwijl ze wachtten op hun vlucht,” vertelt Pieter-Jan Rynwalt, de opvolger van Jetair-woordvoerder Hans Vanhaelemeersch. “Miles was nauw verbonden aan Jetair, een tijdperk dat afgesloten wordt. Iedereen vond het spijtig om Miles zo maar bij het huisvuil te zetten. We zijn dan blij dat er interesse was om Miles in te schakelen in een nieuw project met kinderen. Ik hoop dat hij het goed doet!”

Gigantische knuffelbeer moet ook na zijn pensioen 'blijven werken'

Directeur John Borny is blij dat Miles van nu af aan deel uitmaakt van het team van MPI De Vloedlijn.

“Miles wordt de mascotte, de peter van ons leesproject L.I.S.T., ‘Lezen is Top’, een bijkomende stimulans om de kinderen te stimuleren voor het lezen,” legt directeur Borny uit. “Hij krijgt een plaats in de inkom, dicht bij de bib, met een reuze boek in zijn armen. Miles kan ook gebruikt worden als tussenpersoon. Als er een kind problemen heeft en bijvoorbeeld niet wil praten met de leerkracht of de opvoeder, dan kan Miles misschien ingeschakeld worden. Kinderen kunnen soms beter praten met iemand die graag luistert en altijd glimlacht. Dat kan dus beer Miles zijn.3

(FRO)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.