Gigantische ijsblok palmt Wakkense Wapenplaats in

© Foto VD
Redactie KW

Op de Wapenplaats in Wakken staat sinds gisteren een gigantische ijsblok van 1 op 1 meter. Het gaat om een stunt van het comité Wakken Smelt, dat op 17 november het gelijknamige evenement voor de Warmste Week van Studio Brussel organiseert.

“We vonden dat Dentergem niet achter kon blijven met een actie om de Warmste Week te ondersteunen”, vertelt comitélid Céline Baeckelandt. “Ons evenement vindt op zaterdag 17 november plaats, maar om nu al wat promo te maken en het goede doel te steunen hebben we een ijsblok geplaatst. Wie kan raden wanneer de fietsbel, die in de ijsblok zit, op de grond valt, wint een fiets. Aanvankelijk dachten we dat het wel enkele weken zou duren voor het zover zou zijn, maar nu horen we ook dat het volgende week tot 17 graden kan worden. Gokken kan in principe tot en met 11 november, maar we houden ons het recht om de actie eerder te beëindigen als we zien dat het smelten dichterbij komt. Een gokje wagen kost 1 euro en kan in cafés Het Schaak en Flandria en buurtwinkel Greta.”

Wakken Smelt zelf vindt op zaterdag 17 november vanaf 18 uur plaats. Eerst is er een verlichte wandeling van vijf kilometer met start aan het woonzorgcentrum in Wakken. Eindigen gebeurt op de Wapenplaats, waar een marktje met kraampjes van verenigingen en handelaars is. Er treden die avond lokale bands op en de plaatselijke harmonie zorgt voor de muzikale omlijsting. Kinderen betalen 5 euro voor de wandeling en volwassenen 8 euro.

Meer info: www.wakkensmelt.be.

(VD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier