Ghesellen van de Kastelnij Veurne verwelkomen 2 nieuwe leden en beroemde streekgenoten krijgen eervolle vermelding

Vlnr Stephan Destrooper, voorzitter Johan Vanmarcke, dokter Klaas Vandevyre. © (Foto MVQ)
Redactie KW

Naar jaarlijkse traditie hebben de Ghesellen van de Kastelnij Veurne tijdens een plechtige intronisatie 2 nieuwe leden opgenomen: patissier en ambassadeur van de goede smaak Stephan Destrooper en dokter Klaas Vandevyvere, reumatoloog in AZ West. Artistieke duizendpoot Sam Louwyck en meesterfotograaf Kris Dewitte kregen een eervolle vermelding.

“De Ghesellen van de Kastelnij Veurne werken aan de uitstraling van Veurne en Veurne-Ambacht op economisch, toeristisch, sociaal-cultureel en/of enig ander gebied, en ondersteunen acties van andere verenigingen ten bate van stad en streek” zegt voorzitter Johan Vanmarcke. “Elk jaar worden 2 nieuwe leden opgenomen, die worden voorgedragen door een peter, die lid is van de Ghesellen. Dat zijn telkens mensen die zich op een bijzondere manier inzetten voor hun streek: noeste ondernemers, artiesten, creatievelingen, ‘createurs’ of innovatieve geesten… Stephan Destrooper, de patissier uit Sint-Idesbald bewijst al decennia dat hij een ondernemer is in hart en nieren, die zich tot ver buiten Sint-Idesbald een reputatie heeft opgebouwd, en die zijn ‘Choc You’-concept tot over de grenzen bekendmaakt. In zijn fabriek in Veurne produceert hij 12.000 melocakes per week!”

Dokter Klaas Vandevyvere uit Houthulst is veel meer dan reumatoloog. Hij is een pionier op het vlak van digitale oplossingen ontwikkelen voor praktische problemen als arts, maar hij stond mee aan de wieg van HangarK, een incubator voor startups en ontwikkelde mobiele zorgapps.

Sam Louwyck en Kris Dewitte kregen een eervolle vermelding.
Sam Louwyck en Kris Dewitte kregen een eervolle vermelding.© (Foto MVQ)

Sam Louwyck en Kris Dewitte hebben allebei hun roots in het Veurnse, maar hebben die niet verloochend hoewel ze tot ver buiten de grenzen naam hebben gemaakt. Dat verdiende volgens de Ghesellen een eervolle vermelding. Hoewel Sam het als acteur, danser, choreograaf, zanger… het internationaal heeft gemaakt, voelt het als thuiskomen wanneer hij naar Veurne komt. Met heel veel enthousiasme heeft hij meegewerkt aan ‘Historisch Veurne’. Kris Dewitte mag zich de belangrijkste filmfotograaf van Vlaanderen noemen. Hoewel hij 20 keer wereldwijd heeft tentoongesteld, 11 fotoboeken heeft gepubliceerd, en massa’s beroemdheden op de gevoelige plaat heeft vastgelegd, blijft Kris de bescheidenheid in persoon. ‘De fotografie, het beeld, kan veel meer zijn dan de loutere illustratie van een moment’, is zijn leidmotief.

(MVQ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier