Ghelamco uit Ieper bouwt complex met 461 studentenkoten en 5 winkelruimten in Leuven

Redactie KW

De studentenkoten kunnen betrokken worden vanaf het begin van het nieuwe academiejaar.

Albert Heijn neemt op 1 april zijn intrek in een van de handelsruimten en half juni opent de parking zijn deuren.

Volgens Christophe Van den Brande, technisch directeur bij Ghelamco, investeerde het vastgoedbedrijf 35 miljoen euro. In ruil voor het ter beschikking stellen van de grond is Leuven eigenaar van 400 van de 1.000 parkeerplaatsen. Voor het gezamenlijk beheer van de parking sloten Leuven en Ghelmaco een overeenkomst. Van de studentenkoten is momenteel al 65 procent verkocht. Het studentencomplex wordt door de KU Leuven beheerd.

De nieuwe parking is niet alleen bedoeld voor omwonenden en cliënteel van handelaars, maar ook als randparking voor wie de stad bezoekt. Het Leuvense stadsbestuur en Ghelamco zijn momenteel op zoek naar een beheerder voor de parking en spraken lage parkeertarieven af. Zo geldt bijvoorbeeld een aantrekkelijk dagtarief van 6 euro waarmee men de parking als randparking wil promoten. Leuven hoopt hiermee ook de uitbaters van andere randparkings te bewegen om hun tarieven te verlagen.

Het gebouwencomplex werd op het Engels plein opgetrokken vlak naast de Lüdenscheidsingel. Door het midden van het plein wordt momenteel ook een nieuwe verbindingsweg aangelegd tussen de Kolonel Begaultlaan en de kleine Leuvense ring, waardoor het mogelijk wordt vanaf de zomer de noordkant van de aanpalende Vaartkom autovrij te maken.

(BELGA)