https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Zorgorganisatie Motena uit Roeselare dankt medewerkers met cd ‘Gie Zorgt’

Katrien (tweede van rechts) kwam haar cd zelf overhandigen aan de mensen van Motena in Roeselare.© (gf)
Katrien (tweede van rechts) kwam haar cd zelf overhandigen aan de mensen van Motena in Roeselare.© (gf)
Thomas Dubois

Naar aanleiding van de Week van de Zorg krijgen alle medewerkers van zorgorganisatie Motena uit Midden-West-Vlaanderen straks ´Gie Zorgt´, de cd die muzikante Katrien Verfaillie maakte als eerbetoon aan de zorg. Katrien kwam de exemplaren zelf afleveren bij de organisatie.

Iedereen is het erover eens dat de afgelopen maanden heel slopend waren voor zij die beroepsmatig actief zijn in de zorg. En dat verdient zeker een blijk van waardering. Dat dacht ook Laurent Hostekint, directeur zorg bij Motena.. “We beseffen maar al te goed dat de crisis veel van onze mensen gevraagd heeft en nog steeds vraagt. En dus proberen we hen af en toe een pluim op de hoed te steken. Volgende week dient zich een ideale gelegenheid aan om ons personeel een hart onder de riem te steken, want dan is er de Week van de Zorg.”

Om de inzet van haar medewerkers te belonen, kocht Motena nu een pakket aan van ´Gie Zorgt´, het album dat beroepsmuzikante Katrien Verfaillie maakte als hulde aan de zorg. Katrien verwierf tijdens de eerste Coronagolf nationale bekendheid met het nummer ´Kunnik nemi na joen komn´, de warme Westhoekse bewerking van het nummer La Montagne van Jean Ferrat en later Wim Sonneveld. De hit scoorde bijna een half miljoen views op YouTube en werd door Martine Tanghe nog uitgeroepen tot mooiste lied van 2020.

Ode aan de zorg

Het succes van het nummer en het groeiende respect van Katrien voor de mensen van de zorg inspireerde haar nu tot het maken van een full album Gie Zorgt. Daar staan vijf nieuwe nummers op, de hit ´Kunnik nemi na joen komn´ en een aantal pianocomposities van Pigeon on Piano, het alter ego van Katrien. Het album is een ode aan de zorg en een deel van de opbrengst gaat ook naar de zorg.

Katrien hield eraan de exemplaren die Motena bestelde, persoonlijk te komen afgeven. “Het hele initiatief is bedoeld om zorgverleners een hart onder de riem te steken. Dat heeft Motena goed begrepen. Ik hoop van harte dat ik met mijn cd een moment van rust kan brengen, ook voor de zorgverleners van Motena. Ik wens het hen alvast toe!¨

De medewerkers van Motena worden volgende week tijdens de Week van de Zorg in het zonnetje gezet. Er is niet alleen de cd van Katrien, maar ook met tal van andere leuke verwennerijtjes.

Organisaties die de CD van Katrien alsnog willen bestellen, kunnen terecht op www.katrienverfaillie.be . Zorgorganisaties betalen slechts 5 euro per exemplaar.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten