https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Zorgcentrum De Vleugels in Klerken krijgt antennepunt van dienstencentrum De Schakel

We zien van links naar rechts Chantal Denolf, Ann Vansteenkiste, Leen Nys, Josiane Delheye, Gisèle Syoen, Jeroen Vandromme, Romina Castelein, Frank De Smet, Erik Verbeure, Sharon Goemaere, Linda Maes, Regine Vanstechelman, Gerdi Desmedt, Bruno Vanbeselare en Nicole Vanstelchelman. (foto ACK)
Annie Callewaert
Annie Callewaert Medewerker KW

Woonzorgcentra Cassiers Houthulst en De Groene Verte Merkem starten samen met zorgcentrum De Vleugels een antennepunt van ldc De Schakel in Klerken. Het antennepunt komt er om de inwoners van Klerken vlot tot de diensten van ldc De Schakel te laten bereiken.

Naast de maaltijden zullen ook diverse workshops en lessen kunnen gevolgd worden en zal Chantal Denolf, centrumleider van De Schakel, bereikbaar zijn voor vragen rond dienstverlening, hulp en advies. Op vrijdag 17 september stelden de directie van wzc Cassiers, de directie van De Vleugels, verantwoordelijke van de Schakel Chantal Denolf, de betrokken schepenen van Houthulst en leden van de vrijwilligers in De Vleugels het nieuwe antennepunt voor.

“Vanaf 1 oktober komt er na het antennepunt in Merkem ook in Klerken een antennepunt van het lokaal dienstencentrum De Schakel, dat zijn hoofdlocatie in Houthulst blijft behouden”, kondigt Gerdi Desmedt, directeur van wzc Cassier, aan. “Toen we zochten naar een locatie in Klerken was voor ons de keuze meteen gevallen op De Vleugels. De thuishaven voor mensen met een beperking heeft voldoende ruimte, ligt centraal en is voor iedereen bereikbaar. Van hen kregen we ook meteen een positieve reactie. Niet alleen stellen zij ons ruimte voor in hun buurtrestaurant, maar indien nodig kan ook nog een bijkomende ruimte worden gebruikt.”

Donderdagvoormiddag

Het buurtrestaurant en de tearoom staan open voor iedereen. “Wie dat wil, kan aanschuiven voor een maaltijd in eigen huis. Alles wordt vers bereid”, klinkt het. “Een maaltijd bestaat uit dagverse soep, hoofdgerecht en dessert, is iedere werkdag te verkrijgen tegen de prijs van 8 euro. Belegde broodjes en dagverse slaatjes kunnen ook besteld worden.” Dat moet een dag vooraf en kan via 051 50 12 12 of receptie@devleugels.be.

Daarnaast is er ook een infoloket voor senioren en kwetsbaren. “Vanaf oktober zal ik elke donderdagvoormiddag in De Vleugels het infoloket openhouden”, vertelt Chantal Denolf. “Daar kunnen mensen terecht met vragen voor hulp, dienstverlening of advies. Ik ga dan op zoek naar de gepaste oplossing.”

Er wordt ook aan ontspanning gedacht: zo zullen er verschillende activiteiten en workshops plaatsvinden. Dat is een ideale manier om te ontspannen en dingen bij te leren. “We zullen ook samenwerken en ondersteund worden door lokale verenigingen. De bedoeling is om ook in Klerken een zorgzame buurt mee te ontwikkelen.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.