Zij krijgen de eerste West-Vlaamse vaccins: woonzorgcentra Sint-Jozef in Kortrijk en De Zonnewende in Meulebeke

© BELGA
© BELGA
Mieke Verhelle
Mieke Verhelle Chef Nieuws

Woensdag 6 januari worden de eerste vaccins in West-Vlaamse woonzorgcentra uitgedeeld. Die eer valt Sint-Jozef in Kortrijk en De Zonnewende in Meulebeke te beurt. In de loop van de week volgen nog elf West-Vlaamse woonzorgcentra.

Deze week werden de eerste Belgische vaccins in België toegediend, voor Vlaanderen was dat in Puurs. Ook de West-Vlaamse woonzorgcentra zijn klaar om hun bewoners te laten inenten, maar ze moesten nog even geduld hebben .

Intussen heeft Zorg en Gezondheid een planning voor de eerste vaccinatieronde opgesteld in samenspraak met de ziekehuizen en de woonzorgcentra. Vanaf woensdag worden de eerste vaccins verdeeld door AZ Groeninge in Kortrijk en AZ Delta Roeselare. Zij bezorgen respectievelijk 135 vaccins aan wzc Sint-Jozef in Kortrijk en 215 aan wzc De Zonnewende in Meulebeke. De dagen nadien worden ook vanuit het AZ Sint-Jan in Brugge vaccins verspreid.

Donderdag zijn Sint-Monica in Oostende (235 vaccins), De Pottelberg in Kortrijk (185) en Huize Zonnelied in Ieper (170) aan de beurt. Op vrijdag volgen de vaccinaties in Sint-Augustinus in Torhout (180), Sint-Jozef in Wevelgem (140) en Sint-Jozef in Zonnebeke (150).

Ook in het weekend wordt er gevaccineerd, op zaterdag 9 januari in Sint-Anna in Veurne (110), Zilvervogel in Rekkem (Menen) (115) en De Plataan in Izegem (150). Zondag zijn Zeemanshuis Godtschalck in Oostende (75) en De Boomgaard in Langemark-Poelkapelle (80) aan de beurt.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.