Zorgcampus in Kortrijkse Condédreef in volle opbouw

Gebouwenverantwoordelijke Stad Kortrijk Mathieu Desmet, Dylan Vandewaetere, schepen Philippe De Coene, Petra Cosaert, diensthoofd afdeling Pelikaan en teamcoördinator wijkteam Mélodie Coudron. © JVGK
Redactie KW

De nieuwe zorgcampus die verrijst achter het huidige woonzorgcentrum Sint-Jozef krijgt stilaan vorm. Het wordt een toekomstgerichte zorgcampus met gezellige leefruimtes met voldoende daglicht, aangename terrassen en contact met de buitenomgeving. De zorgkamers zullen voorzien zijn van een douche en digitale tv. Er komt ook een artistieke speeltuin en een kunstwerk in samenwerking met de buurt.

De werken zijn gestart in maart 2021 en vorderen relatief goed ondanks de opeenvolging van corona en andere crisissen. In de nieuwbouw komt er een kinderopvang voor 54 kindjes, 129 woongelegenheden voor bewoners, 3 woongelegenheden voor kortverblijf, 16 verblijfseenheden centrum voor dagverzorging en 3 woongelegenheden voor personen met een beperking. Verder komen er buurtactiviteiten, een bistro en een multi-sensoriële tuin: met smaken, geuren, toegankelijkheid en beleving. Het bouwproject Zorg Kortrijk kost circa 25,2 miljoen euro. Het is de grootste publieke investering van deze legislatuur. Het duurt tot 2024 met daarna een omgevingsaanleg. Wie een nieuwe naam vindt voor de Zorgcampus kan een mooie prijs winnen.

Stand van zaken

603 werkdagen in fase 1 (nieuwbouw), 355 werkdagen gepresteerd, nog 248 te gaan.

267 werkdagen in fase 2 (omgevingsaanleg).

Momenteel is men bezig met de afwerking van de ruwbouw, de kelderverdieping wordt uitgerust met de technieken en op het gelijkvloers plaatst men vloerverwarming en chappe. Metselwerken, dakwerken en rioleringswerken zijn in uitvoering. (Peter Van Herzeele)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier