Na 17 jaar krijgt AZ West nieuwe directeur: Lieven Vermeulen op staande voet ontslagen

Archiefbeeld Lieven Vermeulen. © Frank Bradt
Redactie KW

Donderdagochtend kreeg Lieven Vermeulen, algemeen directeur van AZ West Veurne, zijn ontslag. Dat heeft de communicatiedienst van het ziekenhuis bevestigd. “Over de reden mag ik niet communiceren, maar ik ga alleszins niet akkoord met hun verhaal”, reageert Lieven.

Deze zomer kwam het ziekenhuis verschillende keren in de aandacht door hun wanhopige zoektocht naar een nieuwe kinderarts. Enkele weken geleden liet Lieven Vermeulen nog weten dat de gesprekken met kandidaten voor de functie volop gaande waren. De 53-jarige man wordt opgevolgd door huidig verpleegkundig directeur Bert Cleuren.

De raad van bestuur van het ziekenhuis heeft naar eigen zeggen in het belang van de vooruitgang van het ziekenhuis beslist om de samenwerking met Lieven Vermeulen te verbreken. “De reden voor zijn ontslag situeert zich op vlak van communicatie en samenwerking. In een ziekenhuis met meer dan 800 mensen zijn er veel interne belangen en deze konden niet meer behartigd worden. Er werd nog moeizaam vooruitgang geboekt bij de interne processen”, klinkt het in de mededeling.

Niet aanvechten

Lieven zelf was bereikbaar voor een beknopte reactie: “Na mijn vakantie werd ik uitgenodigd op een gesprek bij de Raad van Bestuur op donderdag. Daar kreeg ik te horen dat mijn contract onmiddellijk werd verbroken en ik niet meer welkom was in het ziekenhuis, ze willen mij liever uitbetalen. Over de reden van mijn ontslag mag ik niet communiceren, anders zal mijn ontslagvergoeding in twijfel getrokken worden. Ik kan wel meegeven dat ik niet akkoord ga met hun verhaal. Ik maak zelf een volledig andere analyse, maar ik ga het besluit niet aanvechten. Dat heeft geen zin, ik kan onmogelijk nog terug nu het nieuws al zo breed werd gecommuniceerd. Nadat ik alles heb verwerkt zal ik op zoek moeten gaan naar een nieuwe uitdaging, maar ik heb nog geen idee welke richting dat zal uitgaan.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.