Medewerkers van de Sint-Jozefskliniek in Izegem mogen niet meer roken in werkkledij

Tabakologe Leen Couvreur van de Izegemse Sint-Jozefskliniek.© Frank Meurisse
Tabakologe Leen Couvreur van de Izegemse Sint-Jozefskliniek.© Frank Meurisse
Redactie KW

Patiënten, bezoekers en medewerkers van de Sint-Jozefskliniek kunnen vandaag (maandag) ter gelegenheid van Wereld-antitabaksdag aan de balie de nodige info krijgen over de gevaren van roken en hoe ermee te stoppen. Tabakologe Leen Couvreur zorgt voor de nodige info.

“Wil je vandaag nog zien wat er in een sigaret zit, wil je via onze app ontdekken hoe je er zal uitzien na een afzienbare tijd roken of wil je eens kennismaken met ons rookstopprogramma, dan kan je daarover vandaag nog aan de balie van de Sint-Jozefskliniek meer te weten komen”, zegt communicatieverantwoordelijke Ann Herman.

“Onze tabakologe Leen Couvreur geeft de nodige uitleg. Leen is een verpleegkundige uit ons ziekenhuis die ervaring opdeed in de afdelingen cardiologie en pneumologie. Vandaar haar interesse voor de gevaren van roken en rookstopprogramma’s.”

Roken bannen in en rond ziekenhuis

Net als alle ziekenhuizen in de regio Midden-West-Vlaanderen nam de Sint-Jozefskliniek deel aan het pilootproject ‘Rookvrije ziekenhuizen’.

“Ons ziekenhuis roept patiënten, bezoekers en medewerkers op om niet meer te roken aan de ingang van en op zichtbare plaatsen rond het ziekenhuis. Want zien roken, doet roken. Zeker kinderen kopiëren graag gedrag en dus ook rookgedrag.”

“Daarnaast zorgt roken vaak ook voor onvrijwilliger meeroken en inhaleren niet-rokers schadelijke tabaksrook mee in. Ook de rondslingerende peuken zorgen voor overlast. Door niet of minstens uit het zicht van anderen te roken, bouwen rokers mee aan een rookvrije generatie.”

“Concreet betekent dat in de Sint-Jozefskliniek ook dat medewerkers niet meer mogen roken in werkkledij en dat er al niet meer mag gerookt worden vanaf de parking van het ziekenhuis. Vanaf september zullen medewerkers en andere geïnteresseerden een rookstopprogramma kunnen volgen. Wij willen daarmee het goede voorbeeld geven en ons engageren voor een rookvrije zorg en een rookvrije generatie.”

(IB)

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten