Geweerknallen en explosies in oude gebouwen AZ Delta

In de oude gebouwen van AZ Delta Roeselare houdt Defensie enkele oefeningen.© Stefaan Beel
In de oude gebouwen van AZ Delta Roeselare houdt Defensie enkele oefeningen.© Stefaan Beel
Redactie KW

Het is deze week soms schrikken voor de inwoners die rond de oude gebouwen van AZ Delta in de Wilgenstraat in Roeselare wonen. Nu en dan horen ze geweerknallen en explosies in de leegstaande gebouwen en zien ze mensen weg en weer hollen in het verlaten ziekenhuis. Het blijkt echter om een militaire oefening van Defensie te gaan.

“We zijn als stadsbestuur inderdaad op de hoogte gebracht van de FOD Defensie dat ze in de week van 1 februari kleinschalige oefeningen zouden houden in het oude en verlaten ziekenhuis van AZ Delta in de Wilgenstraat”, zegt Geert Sintobin, algemeen directeur van de stad Roeselare. “De site is ondertussen verkocht en Defensie had de eigenaar gecontacteerd met de vraag om er beperkte oefeningen te houden.”

“Men kan dus mensen zien rondlopen in de – normaal verlaten en afgesloten – gebouwen en nu en dan hoort men knallen van oefenmunitie en misschien ook een explosie. Maar dat is de enige last die de buurtbewoners zullen ondervinden van deze oefening. Defensie zorgt zelf voor veiligheidspersoneel en medische ondersteuning.”

Brief

“Toch hebben wij als stadsbestuur beslist om bij de buurtbewoners een brief te posten waarin we die oefeningen aankondigen en toelichten. Kwestie van niemand onnodig angst aan te jagen wanneer ze knallen horen in een leegstaand ziekenhuis”, besluit Geert Sintobin.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier