Brugse herbergier belandt op spoed na wespensteek in de mond

Stefan Vankerkhoven

De Brugse herbergier Ward Devriese, uitbater van Den Estaminet, is met een wespensteek op de spoedafdeling van het AZ Sint-Lucas beland. Hij dreigde te stikken, omdat een wesp hem in de mond stak.

Opgelet met wespen, vrienden! Drink geen blikjes bier die onbewaakt buiten blijven staan! Die boodschap deelt Ward Devriese, uitbater van de Brugse bruine kroeg Den Estaminet, op sociale media.

Zelf belandde de bekende Brugse herbergier op de spoedafdeling van het AZ Sint-Lucas, nadat een wesp hem stak. Die was blijkbaar in een blikje frisdrank gekropen en stak de herbergier, toen die een slok wou nemen. De tong van de cafébaas begon meteen enorm te zwellen, waardoor hij ademhalingsproblemen kreeg.

De Bruggeling werd in allerijl naar de spoed gebracht, waar de dokters hem net op tijd konden behandelen. Ward Devriese dankt de hulpverleners die hem – wellicht – het leven gered hebben. Ondertussen mocht Ward na een nachtje op de spoedafdeling het ziekenhuis verlaten. “Hij is opnieuw thuis”, meldt een van zijn werknemers vanuit Den Estaminet.

De herbergier rust nog wat uit na zijn korte ziekenhuisopname en wil liever niet meer reageren op zijn nare belevenis met een agressieve wesp.

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.