Zestien bewoners en vijf personeelsleden besmet bij Triamant in Wervik

In Triamant is er corona uitgebroken. De residenten zitten in quarantaine.© LVW
In Triamant is er corona uitgebroken. De residenten zitten in quarantaine.© LVW
Redactie KW

In de woon- en leefbuurt Triamant in de Wervikstraat in Geluwe zijn alle bewoners, werknemers en vrijwilligers getest op corona nadat vijf bewoners en een personeelslid eerder deze week besmet waren geraakt.

Ondertussen testten zestien bewoners, zeven personeelsleden en een vrijwilliger positief. Alle 158 testresultaten zijn bekend. “De positieve tests zijn helemaal geen goed nieuws, net nu we hoop en perspectief begonnen te krijgen”, zegt operationeel directeur Sven Vandendriessche.

“Onze bewoners, hun familie en vrienden en alle medewerkers leefden de voorzorgsmaatregelen rigoureus na. We zijn er snel bij en willen door iedereen te testen de situatie meteen onder controle krijgen. Helaas betekent het ook dat onze voorzorgsmaatregelen nog maar eens moeten verstrengen, tot onze leefbuurt geen besmettingen meer kent. Maar dat is in het belang van ieders veiligheid en gezondheid.”

Dienstverlening niet in het gedrang

Triamant is geen woonzorgcentrum. Er woont een mix van generaties. Medewerkers die positief testten, zitten vanzelfsprekend thuis in quarantaine. “De personeelsbezetting komt niet in het gedrang”, zegt communicatieverantwoordelijke Kristien Vandenberghe. “Mocht het nodig zijn, dan staan alvast zelfstandig thuisverpleegkundigen klaar om bij te springen zodat de zorg en de dienstverlening nooit in het gedrang komt.”

“Graag willen we duidelijk stellen dat we met heel onze ploeg al het nodige doen om goed zorg te dragen voor onze bewoners. We zijn uiterst bekommerd om hen en we volgen de situatie op de voet. Alle aanbevelingen en overheidsmaatregelen werden gevolgd. We blijven alles op alles zetten voor het welzijn en de gezondheid van onze buurtbewoners, medewerkers en vrijwilligers.”

(EDB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.