Zaal Zomerloos in Gistel klaar voor vaccinatiecampagne

De vaccinatiecentra in de eerstelijnszone Houtland & Polder staan klaar voor gebruik. Naast De Mast in Torhout is ook zaal Zomerloos in Gistel volledig in gereedheid gebracht.

Het vaccinatiecentrum in Gistel is klaar voor gebruik.© TVA
Het vaccinatiecentrum in Gistel is klaar voor gebruik.© TVA

De komende maanden zullen de inwoners van Gistel, Ichtegem en Oudenburg zich tegen het coronavirus kunnen laten inenten in vrijetijdscentrum Zomerloos in Gistel, in de Sportstraat. Het is het tweede vaccinatiecentrum binnen de eerstelijnszone naast Torhout. “Na de testrondes van vorige week zijn we klaar voor gebruik.

In Gistel werden in sneltempo vier vaccinatielijnen opgebouwd”, zegt burgemeester Gauthier Defreyne (Open Vld) van Gistel. “Per lijn zijn er twee spreekruimtes en één vaccinatieruimte. Om er zeker van te zijn dat de centra klaar zijn om de deuren te openen, werden vorige week tijdens de ‘dry-runs’ of testrondes alle processen in de praktijk overlopen en gecontroleerd. Grote problemen waren er niet, enkele kleinigheden werden wel opgelost.”

Standenbouwer

Voor de opbouw werd samengewerkt met een standenbouwer. Het uittekenen van het hele proces, van onthaal tot de wachtruimte, was een hele klus. “Er werd niet alleen gekeken naar de praktische en technische kant, maar ook aan toegankelijkheid én een huiselijke sfeer werd aandacht besteed”, geeft Gauthier Defreyne mee. “Buiten werden voetpaden verlaagd, binnen hangen affiches en banners met toeristische beelden uit de drie gemeenten.” Elke vaccinatielijn kreeg een opgewekte kleur.

Op volle capaciteit zullen de vaccinatiecentra dagelijks van 8.30 uur tot 21.15 uur operationeel zijn. “Op volle kracht kunnen we in Gistel dagelijks 850 en in Torhout dagelijks 1.000 mensen vaccineren. Maar dat zal uiteraard afhankelijk zijn van de beschikbare vaccins. De eerste twee weken zullen de huisartsen en thuisverplegers die nog niet gevaccineerd zijn er hun spuitje kunnen krijgen”, besluit Defreyne. (TVA)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.