Wzc Ter Linde telt geen besmettingen meer

Het woon-zorgcentrum Ter Linde in Gits is momenteel weer ‘coronavrij’. De laatste bewoners op de cohorte mochten de afdeling verlaten en verblijven opnieuw op hun eigen afdeling in hun eigen kamer. Op maandag 11 januari start de vaccinatie van de bewoners er.

In het woon-zorgcentrum Ter Linde wordt komende maandag gestart met de vaccinaties.© GF
In het woon-zorgcentrum Ter Linde wordt komende maandag gestart met de vaccinaties.© GF

Alle bewoners in het woon-zorgcentrum Ter Linde hebben toegestemd om het vaccin te ontvangen. De bewoners krijgen hun eerste vaccin van Pfizer BioNTech op maandag 11 januari in de namiddag. Het vaccin wordt toegediend door de verpleegkundigen onder toezicht van de coördinerende arts. Drie weken later, op maandag 1 februari krijgen de bewoners dan hun tweede vaccin toegediend.

Ook het personeel wordt binnenkort gevaccineerd. Vanuit het Agentschap Zorg en Gezondheid is gepland dat personeelsleden van de wzc’s ten vroegste vanaf 25 januari hun vaccin krijgen. De effectieve datum moet nog bevestigd worden door het Agentschap Zorg en Gezondheid. De personeelsleden worden gevaccineerd door de arbeidsgeneeskundige dienst IDEWE.

Bezoekregeling

Voor alle bewoners is er bezoek mogelijk in de babbelboxen. Gezien de ruimte ter hoogte van de kapel niet meer in gebruik is als cohorte-afdeling, zullen de babbelboxen daar terug worden geïnstalleerd. Zo krijgen meer families de kans om op bezoek te komen.

Een afspraak in de babbelbox of voor een videogesprek kan gereserveerd worden via het team Begeleiding Wonen en Leven (BWL) op het nummer 051 26 14 14.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.