WZC Ter Lembeek coronavrij

© gf
© gf
Redactie KW

Het WZC Ter Lembeek is sinds 17 maart coronavrij. Dat meldt het woon-zorgcentrum zelf op haar Facebookpagina.

WZC Ter Lembeek kwam eind januari in het nieuws omdat enkele bewoners die reeds gevaccineerd werden opnieuw positief getest hadden op het coronavirus. Het aantal besmettingen bleef toen in eerste instantie beperkt. Slechts vijf van de zeventig bewoners waren besmet, net als zo’n zeven van negentig medewerkers. In de serviceflats naast het WZC hadden zo’n 6 van de 27 bewoners corona.

Maar een week later sloeg de slinger de verkeerde kant uit. Op het gelijkvloers van het centrum bleken er toen 22 van de 28 bewoners besmet. Ook zij waren allemaal gevaccineerd en toonden slechts milde symptomen. Bij het personeel kwamen er twee besmettingen bij.

“In totaal waren er 56 bewoners en 25 medewerkers besmet. We schatten in dat corona bij het overlijden van 2 bewoners een rol gespeeld heeft. Het aantal overlijdens tijdens de eerste drie maanden van het jaar is echte te vergelijken met voorgaande jaren”, zegt directeur Dirk Cottenier. Toen de eerste besmetting een feit was, was de vaccinatiecampagne in Ter Lembeek al van start gegaan. “In grote lijnen hebben we de campagne doorgetrokken. Op vandaag bedraagt de vaccinatiegraad bij de bewoners 100% en bij de medewerkers 95%.”

Team

De directeur wenst het personeel uitdrukkelijk te bedanken voor de inzet tijdens de corona-uitbraak. “Het personeel heeft zich ongelooflijk ingezet tijdens deze moeilijke periode. Flexibiliteit, creativiteit en teamwork waren de sleutelwoorden. Het is niet altijd gemakkelijk geweest en er waren voor iedereen moeilijke momenten, maar we zijn er als team doorgeraakt. We hebben heel veel energie en enthousiasme gezien bij alle teams om deze crisis aan te pakken.”

De uitbraak is nu voorbij, maar toch blijft Dirk waakzaam. “We weten dat de kans bestaat dat het virus opnieuw binnenkomt. Hoewel we gevaccineerd zijn, kunnen we het wel nog doorgeven aan bezoekers, familie en kennissen. We blijven dus de veiligheidsmaatregelen behouden, zodat we niet nogmaals geconfronteerd worden met het virus”, sluit hij af.

(NVR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.