WZC ’t Hoge gaat tijdelijk op slot

Van 19 januari tot en met 9 februari wordt er uit voorzorg geen bezoek toegelaten in ’t Hoge.© AB
Van 19 januari tot en met 9 februari wordt er uit voorzorg geen bezoek toegelaten in ’t Hoge.© AB
Redactie KW

Op aanraden van de Eerstelijnszone beslisten directie en bestuur van ‘t Hoge om vanaf vandaag het Alveringemse woon- en zorgcentrum tijdelijk te sluiten voor alle bezoek. De uitbraak in Merkem en Houthulst speelt zich immers af op een boogscheut van Alveringem.

Vorige week dinsdag 12 januari kregen 69 van de 72 rusthuisbewoners hun eerste spuitje met het Pfizer-vaccin. Om beschermd te zijn tegen het coronavirus is drie weken later nog een tweede spuitje nodig. Veertien dagen later zou het vaccin dan volledige bescherming moeten bieden.

Door de recente uitbraak in het nabijgelegen Merkem-Houthulst met de zeer besmettelijke Britse variant van het virus, neemt de gemeente Alveringem extra maatregelen. Tussen 19 januari en 10 februari wordt er geen bezoek toegelaten. Ook huisartsen mogen enkel op afroep naar de ouderenvoorziening komen. Alle betrokkenen werden per mail op de hoogte gebracht.

Ook de directeur van het woon- en zorgcentrum, Cynthia Bogaert, neemt voor zichzelf extra veiligheidsmaatregelen . Zij woont immers met haar gezin in de gemeente Houthulst. Ze krijgt een tijdelijke stek op het gemeentehuis en combineert dat met een quarantaine in haar kantoor in het rusthuis. (AB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.