WZC Open Kring in Ardooie verscherpt coronapreventie na uitbraak

Redactie KW

Het WZC Open Kring was lange tijd coronavrij, maar nu krijgt het woonzorgcentrum te maken met een intense golf coronabesmettingen. Het WZC scherpt de maatregelen die al van kracht waren aan.

In de King is er een verblijf ingericht voor positief geteste bewoners, maar omdat daar de volle capaciteit bereikt is, werden in twee erg getroffen afdelingen een corona-cohorte ingericht.

“’Ons personeel doet er alles aan om een kwaliteitsvolle verzorging te voorzien en houdt via de Facebookpagina van Open Kring familieleden en mantelzorgers op de hoogte. Straks worden in het belang van iedereen een hertesting gedaan. Wij voorzien de resultaten maandag en dinsdag”, zegt Renaat Lemey. Momenteel verblijven een dertigtal bewoners op de COVID–afdelingen. Een apart team zorgt er voor de verzorging.

Vers gewassen kledij die wordt binnengebracht, kan afgeleverd worden aan het onthaal. Voor familieleden waarvan een familielid door besmetting opgenomen is, worden per afdeling of leefgroep telefoonnummers voorzien. De betrokkenen worden geïnformeerd.

Er is een coronanoodnummer dat elke dag vanaf 8.30 uur bereikbaar is en je kan het opbellen op 0465/03 29 75. Er is geen kamerbezoek, bezoek aan het babbelvenster is wel mogelijk. Deze maatregel geldt tot 18 december.

(JM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.