WZC A. Lacourt in Oostende is coronavrij

© Jeffrey Roos
© Jeffrey Roos
Jeffrey Roos
Jeffrey Roos Medewerker KW

Het woon-zorgcentrum A. Lacourt in Oostende, dat getroffen werd door een uitbraak van de Zuid-Afrikaanse variant van het coronavirus, is momenteel coronavrij.

WZC A. Lacourt kreeg het de afgelopen weken zwaar te verduren na de uitbraak van de Zuid-Afrikaanse variant van het virus. De voorbije drie weken werd geen enkele besmetting meer vastgesteld waardoor stilaan het normale leven binnen het wzc kan terugkeren.

Er is licht aan het einde van de tunnel. Vorige week kregen de laatste bewoners en medewerkers van het wzc hun tweede prik tegen het coronavirus. Alle medewerkers die besmet geweest zijn, zijn ondertussen terug op post, waardoor er opnieuw wat ademruimte komt. De cohortezorg voor de bewoners wordt nu afgebouwd.

Iedereen terug op vertrouwde kamer

Alle bewoners van de covidafdeling keren in de komende dagen terug naar hun vertrouwde kamer en de bezoekregeling kan terug versoepeld worden.

“Wandelen in de tuin is weer mogelijk en alle bewoners mogen vanaf 29 maart terug bezoek ontvangen, ook op hun kamer”, klinkt het in een mededeling van de stad. (JRO)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.