Woonzorgcentrum de Ril voert mee actie

© (Foto LC)
Paul Bruneel

Net zoals vele andere instellingen nam ook het woonzorgcentrum de Ril uit Middelkerke deel aan de actie #beschermdepubliekezorg.

Vakbonden hadden opgeroepen om op 21 september om 13 uur mee actie te voeren voor een betaalbare, kwaliteitsvolle en toegankelijke zorg met goede werkomstandigheden voor het personeel. Het protest komt er omdat er eind september een decreet kan worden gestemd in het Vlaams Parlement dat wel eens het einde zou kunnen betekenen van de publieke zorg. De zorginstellingen willen niet dat de openbare sector wordt geprivatiseerd wat ze vrezen dat de commerciële belangen dan naar boven zullen komen en dat de private investeerders zullen besparen op personeel om hun winsten te maximaliseren.

Ook schepen voor sociale zaken Dirk Gillaert was aanwezig en sprak het personeel toe. “Ik steun de actie van het personeel voor 100 procent en vindt het belangrijk dat ook zij hun stem laten horen. Ik wil niet dat er iets veranderd en dat er private inmenging komt, de zorg mag geen commerciële boel worden. Een openbaar bestuur heeft een andere visie en onze bekommernis is vooral te zorgen voor betaalbare zorg en goede arbeidsvoorwaarden voor het personeel”, aldus Dirk Gilliaert.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier