Wiebe opent nieuwe kinepraktijk Kiness in Roeselare

Wiebe Lepoutre start haar eigen kinepraktijk. (foto SB))© Stefaan Beel
Wiebe Lepoutre start haar eigen kinepraktijk. (foto SB))© Stefaan Beel
Redactie KW

Onlangs opende Wiebe Lepoutre (27) de deuren van haar eigen kinepraktijk Kiness in Roeselare. Door haar jarenlange ervaring wist ze exact welke sfeer haar praktijk moest uitstralen: “Het is cruciaal dat mensen rust kunnen ervaren wanneer ze revalideren.”

Hoewel kinesiste worden nooit echt een kinderwens was, heeft het wetenschappelijk aspect haar altijd al aangetrokken. In het middelbaar spraken de wetenschappelijke vakken en wiskunde haar dan ook het meest aan: “Ik volgde eerst Latijn-wiskunde. Uit praktische overwegingen en met het oog op de toekomst stapte ik de laatste twee jaar over naar wetenschappen-wiskunde. Maar wanneer begin september het academiejaar in zicht kwam, wist ik eigenlijk nog altijd niet wat ik precies wou doen. Ik ben nu eenmaal een eeuwige twijfelaar”, lacht Wiebe. “Maar sowieso ben ik heel erg tevreden met de keuze die ik uiteindelijk heb gemaakt.”

Opleidingen

Zo studeerde Wiebe revalidatiewetenschappen en kinesitherapie bij musculoskeletale aandoeningen aan de UGent. Vervolgens behaalde ze een postgraduaat manuele therapie en myofasciale therapie. Vandaag de dag blijft ze zich bijscholen door nog meer diverse opleidingen te volgen, zoals manuele lymfedrainage, pre- en postnatale kinesitherapie, running injuries en kinesiotaping.

Na haar studies wou ze voldoende ervaring opdoen en daarom heeft ze bij drie praktijken in Roeselare en Hooglede gewerkt. Na bijna vijf jaar vond ze het echter tijd om volledig op haar eigen benen te staan: “Ik wou eerst ervaring opdoen bij verschillende plekken en zien wat er voor mij al dan niet aangenaam lijkt wat werk en structuur betreft. Dankzij die ervaringen kan ik nu alle goeie dingen van de verschillende plekken samenbrengen”, zegt Wiebe.

Kine en kindness

De praktijknaam ‘Kiness’ heeft ze doelbewust gekozen: “Ik vond het een mooie combinatie van ‘kine’ en ‘kindness’, want dat is precies wat ik beoog. Ik vind het namelijk belangrijk dat mensen zich op hun gemak voelen, dat ze een rustig gevoel kunnen ervaren om te revalideren. Bovendien is het ook een samentrekking van ‘kine’ en ‘fitness’, wat erop wijst dat ik streef naar een actievere revalidatie.” (Sofie Missiaen)

Meer informatie vind je op www.kiness.be . Je kan ook mailen naar info@kiness.be of bellen naar 051 22 42 11.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.