Vroegere Smatch in Ingelmunster wordt een fitnesscentrum

In de voormalige Smatch in Ingelmunster komt er een fitnesscentrum.© FODI
In de voormalige Smatch in Ingelmunster komt er een fitnesscentrum.© FODI
Patrick Depypere
Patrick Depypere Showbizzmedewerker

Fitnessketen Basic Fit zal een fitnesscentrum uitbouwen in de voormalige gebouwen van supermarkt Smatch in de Oostrozebekestraat in Ingelmunster. Het pand dat al een tijdlang leegstaat, krijgt zo een nieuwe invulling.

Op 3 september 2019 werd aangekondigd dat de Smatch-vestiging in de Oostrozebekestraat in Ingelmunster één van de negen Smatch-supermarkten was, die in de toekomst de deuren zou sluiten. Op 4 januari 2020 ging deze winkel dan ook definitief dicht.

In het handelspand van Smatch was er ook een slagerij gevestigd die sinds november 1996 door Bart Buyse en zijn echtgenote Nathalie Mattan gerund werd. Maar doordat de Smatch sloot, moest het slagersechtpaar ook uitkijken naar een andere locatie.

1.000 vierkante meter

Het slagerspaar kocht 150 meter verder in dezelfde straat de winkel van de familie Monseré aan, waarin ze half vorig jaar hun nieuwe zaak Butcher Buyse Meat-Fresh-Food openden. Een zaak voor de toekomst, want dochter Laura werkt al mee en ook zoon Lewie zal na zijn schooljaren ook in de zaak werkzaam zijn.

Uit goede bron vernamen we nu dat Basic Fit dit gebouw aankocht en er een fitnesscentrum in zal inrichten. De totale oppervlakte bedraagt bijna 1.000 vierkante meter waarvan er ongeveer 850 vierkante meter van publiek toegankelijk zal zijn.

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.