Voordeelpakket voor stomapatiënten in Menen weer in kijker gezet

Schepen Herman Ponnet en burgemeester Eddy Lust, in gezelschap van de nationale penningmeester van stomapatiënten Vlaanderen Johnny Billiet (midden). (foto WO)©Wilfried Ossieur
Schepen Herman Ponnet en burgemeester Eddy Lust, in gezelschap van de nationale penningmeester van stomapatiënten Vlaanderen Johnny Billiet (midden). (foto WO)©Wilfried Ossieur
Redactie KW

Hoewel men binnen de stad Menen al sinds 2019 een voordeelpakket voor stomapatiënten heeft, kwam men tot de vaststelling dat daar maar weinig mensen gebruik van maken. “Daarom willen we een nieuwe oproep doen en een inspanning leveren om dit nog eens kenbaar te maken”, aldus schepen van Burgerlijke zaken Herman Ponnet (Vooruit).

Concreet werden alle dokters en mutualiteiten nog eens op de hoogte gesteld dat de stad jaarlijks één rol kleine restafvalzakken aan stomapatiënten aanbiedt, mits voorlegging van een doktersattest. Met deze maatregel zijn twee doelen nagestreefd. Ten eerste wil men tegemoetkomen aan de specifieke noden van de patiënten. Ten tweede gaat het ook om een signaal. Menen wil zich op deze manier ook profileren als een stad op mensenmaat.

“Mooi gebaar”

“We hebben nu eenmaal allemaal andere noden, maar iedereen hoort erbij”, aldus de schepen. We legden ons oor ook even te luisteren bij Johnny Billiet uit Menen, nationaal penningmeester van de stomaliga in Vlaanderen. “Voor een goed begrip, een gemiddelde patiënt heeft wekelijks één kleine restafvalzak nodig. Met de tegemoetkoming van de stad kunnen patiënten daarmee toch een drietal maanden overbruggen, ik vind het alvast een mooi gebaar. We voelen ons als stomapatiënten gehoord en dat is belangrijk. Daarbij vernam ik van de schepen dat men behalve het gratis aanbieden van de restafvalzakken men in alle stedelijke en openbare gebouwen zal inzetten op recipiënten voor stomapatiënten.” (WO)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.