Voor het eerst in weken stijging van covidbesmettingen

© Belga

Het zevendaagse gemiddelde van geregistreerde coronabesmettingen is opnieuw wat gestegen, voor het eerst in weken. Ook het aantal tests steeg wel, zij het in mindere mate. Dat blijkt woensdagochtend uit het online dashboard van gezondheidsinstituut Sciensano.

In de periode van 29 mei tot en met 4 juni werden er dagelijks gemiddeld 1.585 besmettingen met COVID-19 geregistreerd, een stijging van 21 procent tegenover de week ervoor. Het aantal tests steeg ook, met 7 procent, tot gemiddeld 11.400 per dag.

Het percentage positieve tests stijgt zo tot 15,2 procent (+1,3 procent). De Rt-waarde, de maat voor de verspreiding van het coronavirus, stijgt tot 0,95 procent (+15 procent). Een cijfer boven ‘1’ betekent pas dat de pandemie aan kracht wint.

Andere parameters dalen

Alle andere parameters blijven in dalende lijn gaan. De ziekenhuisopnames zijn de voorbije zeven dagen gedaald (-8 procent) tot gemiddeld 51,7 per dag. Het aantal overlijdens daalde (-9 procent) tot gemiddeld 5,7 per dag.

Momenteel liggen er 943 coronapatiënten in het ziekenhuis, slechts 1 procent minder dan dezelfde dag een week eerder. Op intensieve zorg liggen er 66 patiënten, een daling nog steeds van -20 procent.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.