Tine uit Roeselare promoot met ‘Food by Tine’ gezond eten en sporten

Tine Vansteeland is trots dat haar recepten in de smaak vallen.©STEFAAN BEEL Stefaan Beel
Tine Vansteeland is trots dat haar recepten in de smaak vallen.©STEFAAN BEEL Stefaan Beel
Koen Kerkaert
Koen Kerkaert Medewerker KW

Een paar weken geleden gooide Tine Vansteeland (26) haar Instagrampagina ‘Food by Tine’ online waarbij ze recepten en tips rond gezonde voeding deelt met haar volgers. Hiermee hoopt ze in deze waanzinnige tijden andere mensen te inspireren om gezonder te leven.

Deze Roeselaarse, die de richting Office en Retail volgde in de Burgerschool, is al een tijdje bezig met alles wat met gezond eten en sporten te maken heeft. Ze heeft nog een broer, werkte in een kinderopvang en begon deze week als vrijwilligster in WZC Ter Berken. “Het was lang een stille droom om daar concreet iets mee te doen”, vertelt Tine. “Gezond leven is in deze onzekere periode extra belangrijk en op deze manier wil ik mijn steentje bijdragen. Als tiener was ik daar eigenlijk helemaal niet mee bezig. Het is pas sinds mijn twintigste dat ik gezonder begon te eten en daar de positieve gevolgen van ervoer. Ik voltooide Start2Run, ging wekelijks naar de fitness en zo ging de bal aan het rollen. Intussen is dit een ware passie geworden. De voorbije jaren heb ik heel veel bijgeleerd over dit onderwerp. Zelf heb ik veel opgezocht, dingen in de praktijk toegepast en daarnaast liet ik mij ook begeleiden door Gino Devriendt, die sportdiëtist is bij The Red Flames.”

Griekse yoghurttaart

“Tijdens de tweede lockdown kwam het idee van een Instagrampagina om mijn ideeën en ervaringen met andere mensen te delen. Je vindt er eenvoudige bereidingen voor granola-pralines, Griekse yoghurttaart of kippenballetjes met verse groenten-tomatensaus en havermoutpannenkoeken. De reacties zijn unaniem positief en het feit dat mijn receptjes daadwerkelijk uitgeprobeerd worden, geeft mij enorm veel voldoening. Voor ik die online zet, laat ik ze wel even proeven door mijn familieleden of een vriendin die haar objectieve goedkeuring geeft. Ook mijn broer staat helemaal achter dit concept.”

Alle inwoners van Roeselare gezond laten eten is volgens Tine een utopie maar ze wil hen wel bijstaan. “Ik wil mensen op weg helpen, dus laat hun vragen maar komen. In die kleine drie weken waarin mijn pagina online is, kon ik al rekenen op ruim 700 volgers. Tijdens de coronaperiode zijn veel mensen beginnen wandelen en lopen. Een andere groep heeft zich wat op een negatieve manier laten gaan. Het is vooral die mensen die ik wil bereiken. Volhouden is de boodschap. Na de lockdown ben ik van plan alle gezonde Roeselaarse hotspots te verzamelen en deze te delen met mijn volgers.” (Koen Kerkaert)

Meer info vind je op haar Instagrampagina ‘FoodbyTine’.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.