Stad Izegem en voedselbank De Stamper bezorgen 153 gezinnen extra voedselpakket

Redactie KW

153 Izegemse gezinnen ontvangen een extra voedselpakket. De stad Izegem en voedselbank De Stamper krijgen hiervoor financiële steun van de federale overheid.

“Het betreft een extra verdeling aan inwoners die op dit moment een lopende voedselkaart hebben. De voedselpakketten zijn in deze onzekere tijden meer dan welkom”, vertelt schepen van Welzijn Ann Van Essche.

Steun federale overheid

“Met deze voedselbedeling kunnen we extra voedingsmiddelen voorzien voor 153 Izegemse gezinnen, bestaande uit 197 volwassenen en 123 kinderen”, legt schepen van Welzijn Ann Van Essche uit.

De Stamper stelt gratis levensmiddelen ter beschikking aan mensen die het financieel moeilijk hebben. De pakketten worden normaal maandelijks bedeeld, maar nu en dan voorziet de stad een extra voedselpakket. De extra voedselpakketten komen er dankzij financiële steun van de federale overheid.

Derde extra bedeling

“De federale overheid voorziet voor Izegem een budget van 3.324 euro per extra verdeling. Dat bedrag gaat integraal naar voeding”, legt schepen Van Essche uit. Het is al de derde keer dat de stad zo’n extra bedeling doet. Halverwege de maand mei staat een volgende extra bedeling gepland.

Schepen Van Essche benadrukt dat iedereen die gelijk welke hulp nodig heeft, zich steeds kan wenden tot de sociale dienst via 051 33 65 90 of het sociaal huis via 051 33 72 80. “Onze medewerkers gaan aan de slag met alle hulpvragen en zoeken samen met de betrokkenen naar een geschikte oplossing”, besluit de schepen.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.