Lieselot Dumoulin uit Roeselare lanceert nieuw drankje

Lieselot Dumoulin (37) experimenteert graag in de keuken en is altijd op zoek naar gezonde recepten. © Stefaan Beel
Redactie KW

Lieselot Dumoulin (37) uit Roeselare lanceert na maandenlang experimenteren in de keuken haar eigen creatie: een alcoholvrij, biologisch gemberconcentraat Gingerclub. “Gember heeft ontzettend veel gezondheidsvoordelen”, weet ze.

Lieselot Dumoulin uit Roeselare was al lang op zoek naar een gezond alternatief voor de vele alcoholische, gesuikerde en cafeïnerijke dranken die op de markt zijn. “Ik was niet alleen verslaafd aan koffie, maar ik besefte ook dat ik te weinig water dronk”, vertelt Lieselot. “Zo ben ik op het idee gekomen om iets met gember te creëren. Mijn doel was om een eerlijk, lokaal, smaakvol en vooral gezond drankje te lanceren, waarbij je juicers en andere keukentoestellen niet meer nodig hebt. Gember is een ideale vervanging van cafeïne, aangezien het je ook een energieboost bezorgt. Bovendien is gember goed voor van alles: het boost je immuunsysteem, helpt bij gewichtsverlies, verlaagt de cholesterol, verlicht gewrichtspijn en werkt ook als afrodisiacum.”

Na een lange periode van testen en proeven, kan Lieselot haar eigen merk van alcoholvrij, biologisch gemberconcentraat Gingerclub op de markt brengen. “Ik ben gestart midden in de lockdown. Aangezien toen alle clubs nog gesloten waren, leek dit wel een leuke naam. Om nog wat meer ambiance over te brengen, heb ik voor de slagzin ‘Something for your mind, body and soul’ gekozen: een zinnetje uit het liedje uit de ninetieshit ‘Push’ van Universal Nation.”

Gingerclub kan je op heel veel verschillende manieren drinken: ‘s ochtends als koffievervanger of ‘s avonds in een cocktail of mocktail verwerkt. Daarnaast kan je er gemberthee van maken of aanlengen met spuitwater om het koud te drinken.

Tavolabeurs

Ondertussen heeft Lieselot eind september vier dagen op de Tavolabeurs in Kortrijk gestaan om haar producten te lanceren. Op deze beurs konden bezoekers een selectie aan verschillende delicatessen proeven. “De reacties waren heel positief. Vaak wordt gember nog geassocieerd met een scherpe smaak, maar het biologische gemberconcentraat van Gingerclub werd bestempeld als zacht van smaak, waardoor het voor iedereen toegankelijk is. Bovendien is deze drank laag in suikers: het bevat maar liefst 25 procent minder suiker dan de meeste drankjes in de supermarkt. Op de beurs heb ik zelfs al enkele contacten kunnen leggen om mijn producten ook in het buitenland te verkopen.”

Veenbessensap

Lieselot blijft samen met haar partners zoeken naar de meest duurzame, lokale en gezonde oplossingen en is klaar om met Gingerclub harten te veroveren. Naast de Gingerclub Classic heeft Lieselot ook een variant, de Gingerclub Cranberry. Dat is een combinatie van veenbessensap met zelfgeperste Peruviaanse gember. Binnenkort hoopt ze haar drankjes te kunnen aanbieden in delicatessezaken zoals traiteurs en slagerijen. Gingerclub is beschikbaar in flessen van 700 ml, 500 ml en 200 ml.

Info: www.gingerclub.be, 0489 98 83 13 of via Facebook en Instagram @gingerclubdrinks

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.