De Zonnegloed doet oproep: “Breng ons uw groenten en fruit, gooi het niet weg”

© (Foto LBR)
© (Foto LBR)
Redactie KW

De uitbater van dierenopvangcentrum De Zonnegloed in Vleteren doet opnieuw een oproep om groenten en fruit niet weg te gooien, maar het te doneren aan hun dieren.

“Wat kunnen we deze maand goed gebruiken als donatie? Witloof, komkommers, selderij, bananen, peren en krulandijvie”, zegt Karel Ackaert, uitbater dierenopvangcentrum De Zonnegloed in Vleteren. “We vragen wel er rekening mee te houden dat versneden groenten niet lang bewaren en sneller onderhevig zijn aan bacteriën. Daarom liever geen reeds versneden groenten, ook al zijn ze verpakt. Groenten en fruit kunnen helaas niet lang bewaard blijven bij ons, daarom liever geen gigantische hoeveelheden in één keer, maar liever wat gespreid over de komende weken als dat kan.”

Het dierenopvangcentrum vraagt om de donaties steeds in de donatiekar te leggen die buiten staat bij de poort. “We willen besmettingen vermijden en we zijn ook steeds druk in ons park bezig met de dieren. We kijken de donatiekar elke dag na. Ons een berichtje sturen nadat gedeponeerd werd, mag steeds.” (LBR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.