BOMBrewery lanceert met Bombucha eigen alcoholvrije drank

©Philippe Verhaest GF
©Philippe Verhaest GF
Philippe Verhaest

De Rumbeekse brouwerij BOMBrewery heeft een nieuwe worp klaar: de Bombucha. Dit keer geen straf biertje, maar wel een alcoholvrij exemplaar dat met de theesoort kombucha en zelfgebakken mout gebrouwen is.

Een alcoholvrij bier is Bombucha niet, zo klinkt het. “We gebruiken immers kombucha tijdens het brouwproces en dat is een alcoholvrije gefermenteerde thee”, duidt brouwer en moutbakker Bert Van Hecke. “Maar uiteraard hebben we voor onze eigen twist gezorgd. Onze eigen gecreëerde moutsoorten liggen aan de basis van de Bombucha en zo is dit de eerste kombucha ter wereld die met zelfgebakken mout gemaakt is.”

De Bombucha is een probiotische drank, licht sprankelend en met vele frisse zuren. “Bovendien laag in calorieën en op en top gezond. Maar vooral erg lekker. Dit moet een goed alternatief vormen voor frisdranken en kan ook als basis voor een heerlijke cocktail gebruikt worden.

Kombucha werd 2.200 jaar geleden voor het eerst in China gedronken en staat sindsdien bekend omwille van zijn ontgiftende en stimulerende eigenschappen. “Het werd er zelfs ‘onsterfelijkheidsthee’ genoemd”, stelt Bert. Metde uitbreiding van de handelsroutes bereikte het drankje ook Europa. En nu geven wij er een compleet nieuwe invulling aan.”

De Bombucha is verkrijgbaar in blik en heeft drie varianten: lemon & lime, raspberry en pure. Te koop in de winkel van BomBrewery/Triporteur in de Armoedestraat 11 (loods 3) in Rumbeke of bij de betere drankenhandel.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.